Με ψήφους 14-11, το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και θα είναι το ΕΣΡ αυτό που θα αναλάβει το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Ο,τι υπήρχε από την ως τωρα διαδικασία έχει καταπέσει και ουδείς γνωρίζει πώς η κυβέρνηση θα εκλάβει αυτή την απόφαση – καταπέλτη και πώς θα την χειριστεί.

Τα τηλεοπτικά καναλια που δεν έχουν πάρει άδεια, δεν θα ζήσουν το μαύρο, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ωστόσο πολλά ερωτηματικα γεννώνται για το κατά πόσον τα χρήματα που ήδη έχουν καταβληθεί αν θα επιστραφούν στους υπερθεματιστές καναλάρχες..Οι δυο νέοι καναλάρχες προφανώς δεν μπορούν να εκπέμψουν, μέχρις ότου το ΕΣΡ αποφασίσει για τις άδειες.

Η Ολγα Γεροβασίλη με ένα υπέρ το δεον δραματικό ύφος και με συμψηφισμούς που δύσκολα γίνονται κατανοητοί δήλωσε ότι και οι αποφάσεις του ΣτΕ κρίνονται και μάλιστα κρίνονται από τον ελληνικό λαό και ότι τα χρήματα που θα πρεπει να επιστραφούν, θα λείψουν από τα παιδιά και από τα νοσοκομεία. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κανει πίσω στο να μπει ταξη στο τηλεοπτικό τοπίο.