Διαφήμιση

Μια προσωπογραφία του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας, του Νικόλαου Β΄, η οποία παρέμενε κρυμμένη επί σχεδόν έναν αιώνα κάτω από πορτρέτο του Λένιν, του πατέρα της Ρωσικής Επανάστασης, ήρθε στο φως  κατά τις εργασίες συντήρησης του έργου με την χρήση ακτίνων λέιζερ.

prosopografia-tou-tsarou-nikolaou-b-krummeni-kato-apo-portreto-tou-lenin-1«Το πορτρέτο του τσάρου φιλοτεχνήθηκε από τον Ilya Galkin Savich το 1896 και έμεινε κρυμμένο επί σχεδόν 90 χρόνια στην πίσω πλευρά του καμβά όπου εικονιζόταν ένα άλλο πορτρέτο, αυτό του Λένιν, που ζωγραφίστηκε το 1924 από τον Vladislav Izmailovich», εξήγησε η Tatiana Leonidovna Pozeluyeva,  επικεφαλής των συντηρητών που έχουν αναλάβει εδώ και τρία χρόνια την αποκατάσταση του πίνακα.

Ο πίνακας, όλα αυτά τα χρόνια, κοσμούσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου 206 της πρώην αυτοκρατορικής πρωτεύουσας.Οι ειδικοί συντηρητές της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Βιομηχανίας Stieglitz της Αγίας Πετρούπολης, κατά τη διάρκεια της συντήρησής του, δεν άργησαν να ανακαλύψουν τι έκρυβε. Ο πίνακας με τα δύο πορτρέτα θα εκτεθεί στα τέλη Νοεμβρίου στην Ακαδημία.

Διαφήμιση