Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελία του ΚΚΕ περί παρακολουθήσεων του τηλεφωνικού του κέντρου. Η κα Δημητρίου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών γραμμών, τόσο στα γραφεία του ΚΚΕ όσο και άλλων κομμάτων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε προφορικά για το θέμα τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που εμφανίζονται στις συνακροάσεις, τον Πάνο Ρήγα(ΣΥΡΙΖΑ), τον Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ) και τον Σπύρο Λυκούδη (Ποτάμι).

Η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσαν ότι το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και ότι θα υπάρξει ενημέρωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), του ΟΤΕ και όλων των αρμόδιων φορέων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος φάνηκε να επιβεβαιώνει την όλη υπόθεση: «Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Ν.Δ. είναι εξαιρετικά σοβαρές. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ηδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

 

Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις, ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, που χαρακτηρίζει αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμόδιων οργάνων τη διερεύνηση τους.

«Η εντολή διερεύνησης των σοβαρών καταγγελιών του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών κομμάτων είναι αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρμοδίων εντεταλμένων οργάνων του κράτους δικαίου. Η τάχιστη και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης είναι του ζητούμενο» αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.

Εξάλλου, το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές και καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.