Διαφήμιση

Χρυσόγονος: Να κλείσει η αξιολόγηση αλλιώς θα υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες για την ελληνική οικονομία – Ζαχαριάδης: Ο συμβιβασμός θα έρθει και πρέπει να εγκριθεί για το καλό της χώρας – Καραγιαννίδης: Όποιος δεν στηρίζει ας φύγει

Λίγες ώρες έμειναν για το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, και άπαντες στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για την προετοιμασία της κοινής γνώμης ώστε να δεχτεί όσο γίνεται πιο ανώδυνα, τα νέα μέτρα, που θα φέρει η πιθανή συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους Ευρωπαίους εταίρους.  Πρώτος άνοιξε το χορό ο Τσακαλώτος, ο οποίος σχολίασε: «Εμείς θα επιδιώξουμε μια πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου σε όλο το πακέτο και μετά μπορούμε να διευκρινίσουμε τις λεπτομέρειες», συμπληρώνοντας ότι «γι’ αυτό τον λόγο έχουμε καθυστερήσει, γιατί έχουμε να αποφασίσουμε για πολλά πράγματα ταυτοχρόνως, όπως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και πολλά άλλα».

Ερωτηθείς για την δήλωση του Πρωθυπουργού προ ημερών ότι «η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων» είπε ότι αυτό ήταν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν έλεγε ότι θα δεχόταν 1 δις, οι άλλοι θα του ζητούσαν να πάρει μέτρα 2 δις».

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες, με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζουν το έδαφος για μια συμφωνία με νέα μέτρα, και μάλιστα προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα πως κάτι τέτοιο θα είναι «για το καλό της χώρας».

Χρυσόγονος: Να κλείσει η αξιολόγηση αλλιώς θα υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες για την ελληνική οικονομία

«Οι καθυστερήσεις είναι διαχρονικό φαινόμενο στις αξιολογήσεις του ελληνικού προγράμματος, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία», δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη φορά καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι υπάρχουν διαφωνίες και στους κόλπους των δανειστών σε ό,τι αφορά τόσο τις απαιτήσεις τους απέναντι στη χώρα.

«Όπως και αν έχει το πράγμα», σημειώνει, «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει, τουλάχιστον ως πολιτικό πλαίσιο στο μεθαυριανό Eurogroup, και να εξειδικευθεί τις επόμενες λίγες ημέρες από τα τεχνικά κλιμάκια, διαφορετικά θα εισέλθουμε σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας με πολύ δυσμενείς συνέπειες για την ελληνική οικονομία».

Ζαχαριάδης: Ο συμβιβασμός θα έρθει και πρέπει να εγκριθεί για το καλό της χώρας

«Ο συμβιβασμός ο οποίος θα έρθει από τον κ. Τσίπρα, τον κ. Χουλιαράκη και τον κ. Τσακαλώτο κατά την γνώμη μου θα εγκριθεί και έτσι πρέπει να γίνει για το καλό της χώρας. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης». Αυτό δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας χτες στο κανάλι «Ε».

Καραγιαννίδης: Όποιος δεν στηρίζει ας φύγει

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη μεταξύ άλλων επισήμανε αναφορικά με την αξιολόγηση ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά και όποιος διαφωνεί θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής. Συγκεκριμένα τόνισε: «Όποιος δε μπορεί να υποστηρίξει τη συμφωνία παραιτείται».

Διαφήμιση