Ενα Λύκειο από περιοχή της Καλιφόρνιας έγινε εκατομμυριούχος από το IPO της Snapchat, λιγότερο από τέσσερα χρόνια μετά την επένδυση των μελών του ύψους 15 χιλιάδων δολαρίων! Ο εκπρόσωπος του σχολείου δεν έχει ανακοινώσει το ποσό που πλέον πέρασε στο λογαριασμό του Saint Francis, στο Mountain View, εκτιμάται ωστόσο ότι θα πρέπει να αγγίζει τα 24 εκ.δολάρια, σύμφωνα με το NBC. Το σχολείο επένδυσε στην εταιρεία το 2012 όταν ο Μπάρυ Εγκερς, γονιός δυο παιδιών του Saint Francis και ιδρυτής της venture capital firm Lightspeed Venture Partners, ενδιαφέρθηκε για την εφαρμογή στο κινητό των παιδιών του. Ο Εγκερς συναντήθηκε με τους συνιδρυτές του Snap, Ιβαν Σπίγκελ και Μπόμπι Μέρφι και αποφασίστηκε να επενδύσουν ένα πόσο της τάξεως των 500.000 δολαρίων. Το ποσό που τοποθετήθηκε από την Lightspeed ήταν 485000 δολάρια, οπότε ο Εγκερς ζήτησε από το σχολείο των παιδιών του να συμπληρώσουν το ποσό των 15000 δολαρίων! Αυτό το ποσό ο πρόεδρος του σχολείου το μάζευε σιγά σιγά από το 1990 και μετά για να φτάσει τελικά να κεφαλοποιηθεί στην εταιρεία που έκανε χθες τους δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης να χορεύουν.

104316899 GettyImagesΗ ΕΙΔΗΣΗ

 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια προστέθηκαν την Πέμπτη, στους λογαριασμούς του Ιβαν Σπίγκελ και του Ρόμπερτ «Μπόμπι» Μέρφι, της  εφαρμογής Snapchat, αφότου η τιμή της μετοχής της έκλεισε στα 24,48 δολάρια, 44% πάνω από την τιμή εισαγωγής της.

Η «όρεξη» των επενδυτών για την αρχική δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενίσχυσε την περιουσία του κάθε συνιδρυτή σε 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας τον 26χρονο Σπίγκελ και τον 28χρονο Μέρφι, περίπου 150 θέσεις στο Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Άλλοι κερδισμένοι από το IPO της Snapchat είναι οι εταιρείες venture capital Benchmark Capital και Lightspeed Venture Partners, των οποίων τα μερίδια αυξήθηκαν 904 εκατ. δολάρια και 613 εκατ δολάρια, αντίστοιχα. Ο αντιπρόεδρος της Snap, Timothy Sehn, ο διευθύνων σύμβουλος στρατηγικής Imran Khan και ο πρόεδρος Michael Lynton, είδαν επίσης τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να «φουσκώνουν».