Ένα σύντομο Eurogroup χωρίς συμφωνία, χωρίς ουσιαστική πρόοδο και με τα ζητήματα-αγκάθια να μένουν ακόμη ανοιχτά. Άγνωστο το πότε επιστρέφουν οι θεσμοί στην ελληνική πρωτεύουσα.

Με δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στα ανοιχτά ζητήματα με την ελληνική πλευρά τόνισε ότι οι «συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν εδώ στις Βρυξέλλες».Όπως εξήγησε υπάρχει «ισχυρή βούληση» προκειμένου να επιτευχθεί συνολικά πρόοδος ωστόσο απέφυγε να δεσμευθεί για επίτευξη αυτού στο Eurogroup της 7ης Απριλίου. Όπως εξήγησε ο κ. Ντάισελμπλουμ «πρέπει να ασχοληθούμε με τα μεγάλα ζητήματα όπως τα εργασιακά και το φορολογικό». Σε ό,τι αφορά στην ελάφρυνση χρέους ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως πρώτα θα υπάρξει μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και εφόσον υπάρξουν θετικοί καρποί τότε θα επιστρέψουμε σε Eurogroup αλλά θα πρέπει επίσης να εξτάσουμε τη δημοσιονομική πορεία σε βάθος χρόνου.

Ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι παραμένουν ανοιχτά ορισμένα θέματα όπως το συνταξιοδοτικό και η εργατική νομοθεσία και εξέφρασε την ελπ’ιδα μα καταλήξουμε σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός των επόμενων εβδομάδων. Όπως επανέλαβε ο κ. Μοσκοβισί «η επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό θα έχει θετικές επιπτώσεις στις επενδύσεις στην Ελλάδα και την ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι «υπήρξε πρόοδος σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη τάση που υπάρχει» διευκρινίζοντας ότι περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.