Με την παρουσία της Φώφης Γεννηματά, η οποία δεν συμμετείχε στο προηγούμενο ντιμπέιτ, να δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στην όλη διαδικασία, οι εννέα επίδοξοι αρχηγοί του νέου φορέα ήδη διασταυρώνουν τα ξίφη τους  στην ΕΡΤ2.Η εκπομπή ξεκίνησε στις 9.DNaJ4zPW0AE1tP9

Ο καθένας πέρασε το Σαββατοκύριακο ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά του -με εκείνους που έχουν μια κάποια ευχέρεια μπροστά στις κάμερες να αναμένουν την συζήτηση περισσότερο από τους υπόλοιπους. Όλοι οι υποψήφιοι, ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να προσδώσουν έναν τόνο ζωντάνιας, απαραίτητο για να ενεργοποιηθεί και το ενδιαφέρον του πολιτικού τους ακροατηρίου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να τηρεί την ενωτική στάση με την οποία ξεκίνησε την προεκλογική της καμπάνια. Δεν θα αφήσει, ωστόσο, αναπάντητες τις επιθέσεις που ενδέχεται να δεχτεί -«δεν θα γυρίσει το άλλο μάγουλο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες της.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από την άλλη, με τηλεοπτική εμπειρία που του επιτρέπει ευχέρεια κινήσεων,  ακολουθει πιο επιθετική τακτική. Αποδέκτης της δεν μπορεί να είναι άλλος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος επιδιώκει μια αξιοπρέπη εμφάνιση, ενόψει και της κεντρικής του πολιτικής εκδήλωσης την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, στο γήπεδο του Πανελληνίου.

Για πρώτη φορά, οι τρεις υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ (Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης) βρίσκονται αντιμέτωποι στα τηλεοπτικά πλατό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ειδικά, για πρώτη φορά αντιπαρατίθεται δημοσίως με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -με την οποία την περασμένη άνοιξη βρέθηκαν σε αντίθετα στρατόπεδα.

Στοχεύοντας, ωστόσο, στην βάση του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης δεν μοιάζει διατεθειμένος να παίξει σκληρά, επικεντρωμένος σε ψηφοφόρους της ηλικίας του.

Ο Γιάννης Μανιάτης, από την άλλη, κινείται στο πλαίσιο της ανανέωσης που θεωρεί πως πρέπει να επέλθει στην Κεντροαριστερά για να πρωταγωνιστήσει ξανά, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης θα συνεχίσει σε σκληρό «αντιδεξιό» ροκ, το οποίο τον έχει ανεβάσει, τουλάχιστον δημοσκοπικά.

 

Ερωτήματα πρoς τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του ότι «η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου το 2018», θέτει η Φώφη Γεννηματά.

«Τον ρωτάμε: Όταν έχεις υπογράψει επιτροπεία ως το 2060.

Όταν έχεις δεσμευτεί για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2022 και οδηγείς σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όταν έχεις εκχωρήσει τον Εθνικό Πλούτο για 99 χρόνια.

Όταν έχεις ψηφίσει ήδη νέα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τότε για ποια έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια μιλάς;» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη.

Και συμπληρώνει: «Και φυσικά από τον κ. Τσίπρα δεν περιμένουμε απάντηση. Στα συμπεράσματα έχει ήδη καταλήξει ο ελληνικός λαός».