Πώς διενεργεί ο ανακριτής Μόλερ την έρευνα για Παπαδόπουλο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το περιοδικό «Time» δημοσιεύει ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Πώς ο Ρόμπερτ Μόλερ εξερευνά μια υπόθεση», στο οποίο παρατίθεται η μέθοδος και ο τρόπος με τον οποίον ενεργεί.

Το άρθρο είναι γραμμένο από τον Ρόμπερτ Αντερσον (Robert Anderson), ο οποίος ήταν βοηθός διευθυντής πληροφοριών στο FBI επί διευθύνσεως του Ρόμπερτ Μόλερ από το έτος 2011 μέχρι το 2013, ενώ σήμερα είναι διοικητικός διευθυντής στο Navigant.

Ο κ. Αντερσον γράφει πως «εργάσθηκα για τον κ. Ρόμπερτ Μόλερ επί 12 χρόνια όταν ήταν διευθυντής του FBI και ήμουν υπεύθυνος για τις έρευνες σε θέματα αντιτρομοκρατίας, κατασκοπείας και ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Αυτό που είδα πρόσφατα ήταν μία κλασσική περίπτωση προσέγγισης για τη ρωσική παρέμβαση άσκησης πολιτικής επιρροής».

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «προκειμένου να ανακαλυφθεί πόσο πολύ είχε προχωρήσει η ρωσική προσπάθεια επηρεασμού των εκλογών, ο Μόλερ θα επικεντρωθεί με την ομάδα του στο να ξεκινήσουν από χαμηλά επίπεδα την έρευνά τους αλλά και από χαμηλόβαθμους αξιωματούχους, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Επίσης, ακολουθεί τη στρατηγική ανίχνευσης των χρημάτων. Στις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα δούμε περισσότερες συλλήψεις και παραπομπές. Θα δούμε ηλεκτρονικές χρηματικές απάτες, καθώς επίσης και απάτες δια του ταχυδρομείου. Θα δούμε παραβιάσεις του Κανονισμού Δηλώσεων Ξένων Πρακτόρων, αλλά θα δούμε και άλλα κατηγορητήρια. Πολλές από αυτές τις κατηγορίες επισύρουν η κάθε μία 20 χρόνια φυλάκισης, γι’ αυτό πολλοί θα αποφασίσουν να συνεργασθούν με τον κ. Μόλερ».

papadopoulos1 thumb large

George Papadopoulos, πρώην σύμβουλος του Τραμπ

Αναφέρει επίσης ο κ. Αντερσον για τον κ. Παπαδόπουλο πως «θα εκπλαγώ εάν ο Παπαδόπουλος είναι ο μόνος που συνεργάζεται με τον Μόλερ. Γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται ο Μόλερ, σίγουρα έχει κι άλλους πληροφοριοδότες. Κι όταν εκείνοι οι οποίοι συνεργάζεται με εκείνους που διενεργούν την έρευνα αρχίσουν και μαγνητοφωνούν συνομιλίες τους, τότε το θέμα τελειώνει. Γι’ αυτό ο Ρόμπερτ Μόλερ ακολουθεί αυτή την οδό, διότι ξέρει ότι αυτοί που κατηγορούνται θα στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου».

πηγη