Η ομάδα της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος και του MyArtBox εύχονται μία καλή χρονιά με υγεία, αφθονία, δημιουργία και αγάπη.

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου ο Τεχνοχώρος φιλοξενεί την πρώτη έκθεση του 2018 του Victor Bakker με τίτλο: The Lady with the necklace – Untitled”.

 Στους φίλους της γκαλερί που ζουν και εργάζονται στη Βόρεια Ιταλία, ο Τεχνοχώρος προτείνει ένα ταξίδι ως το Μιλάνο μεταξύ 25 και 28 Ιανουαρίου, όπου συμμετέχει στην Affordable art fair Milan με τους Βασίλη Καρακατσάνη, Νικόλα Αντωνίου και Χριστίνα Τζάνη.

«Μαύρες χοντρές τελείες
αποσιωπητικά
λυπημένες σταγόνες σκορπισμένες
στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Ακόμη και τα μάτια φοράν ένα βίαιο βλέμμα
-κύκλος μέσα στον κύκλο.
Λέξεις γεμάτες θάνατο σαν κοφτερά σπαθιά
στο απαλό της στέρνο.
Μαύρο της νύχτας κι εκεί βαθειά
λέξεις που σπάνε στο πάτωμα 
το στρώνουν μ’ ένα γυάλινο χαλί
επικίνδυνο

Έχει νυχτώσει
και στην κοιλάδα όλοι κοιμούνται 
στα παγωμένα τους κρεβάτια.
-Καλοί μου άνθρωποι
δεν ονειρεύομαι.
Κρύβω τα βλέφαρά μου.
Θέλω να κάνω τα μάτια μου
μαύρες τελείες
να δείχνουν αυτό το τίποτε
που ανεπαίσθητα έχω περικλείσει».

Δόμνα Ν. Ιωαννίδου

 Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Victor Bakker που λατρεύει το φως της Ελλάδας και έχει επιλέξει να ζει εδώ, παρουσιάζει μία σειρά έργων που, με αυτοτέλεια και αυτάρκεια, καλούν τον επισκέπτη να τα αποκρυπτογραφήσει και να τα ερμηνεύσει.

Μορφές, σχεδιασμένες με ζωντανά χρώματα και έντονες γραμμές, αγγίζοντας τα όρια του Φωβισμού, ισορροπούν ανάμεσα στην παραμόρφωση και τη σαφήνεια και μας καθηλώνουν με τη φαινομενική τους απλότητα και τη συγκεκριμένη νοηματική τους ταυτότητα. 


Ο Victor Bakker γεννήθηκε το 1979 στο Maastricht της Ολλανδίας. Το 2006 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση από όπου αποφοίτησε το 2011, με δάσκαλο τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη. Την περίοδο 2006 – 2008, παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής (ξυλογραφίας) με δασκάλους τον Γιάννη Γουρζή και την Μαίρη Σχοινά, από το 2007 έως το 2009, έκανε μαθήματα φωτογραφίας με τον Μανώλη Μπαμπούση, ενώ κατά τα έτη 2010 και 2011, παρακολούθησε μαθήματα ψηφιδωτού και κεραμικής. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στο Maastricht της Ολλανδίας (2013 και 2014), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Στοκχόλμη, Παρίσι, Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης). Έχει συμμετάσχει στην Art Thessaloniki 2016 και στην ArtAthina 2017. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι art22 και globalview.
Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά, χορηγία του Κτήματος Εύχαρις.