Στη τρίτη μόλις χρονιά, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum) κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες, πείθοντας και τους πιο δύσπιστους ότι δεν πρόκειται για κάτι το περαστικό, αλλά για έναν θεσμό που ήρθε για να μείνει και να συνεισφέρει ενεργά στα οικονομικά πράγματα της χώρας.

Με ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ανοίγουν στις 19:15 οι εργασίες του 3ου Οικονομικού Φόρουμ τον Δελφών.

Οι εργασίες του θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 4 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 1.000 και οι ομιλητές τους 400, από όλο τον κόσμο.

Θα αναλυθούν περίπου 60 θέματα με στόχο, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής της χώρας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Αύριο στις 21:00 θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις 20.30 απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται η αναπl. γ.γ. του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτμέλερ, o πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, οι επίτροποι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Στυλιανίδης, o εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νέος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγερ, η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Επίσης, οι Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Βασίλης Λεβέντης, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου, Λυδία Κονιόρδου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Στουρνάρας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο Βύρων Νικολαϊδης της PeopleCert, ακαδημαϊκοί, αναλυτές κ.ά.