Την παράταση για έξι μήνες των περικοπών στις συντάξεις που έχουν ψηφιστεί για να ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου 2019 θα λάβει ως αντάλλαγμα η ελληνική κυβέρνηση αν κλείσει το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Τα Νέα Σαββατοκύριακο» δημοσιεύουν το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και το παζάρι της κυβέρνησης σε πολλά μέτωπα προκειμένου να δρέψει καρπούς για τη λύση στο «Μακεδονικό».

Κι όπως σημειώνει η εφημερίδα, η κυβέρνηση όντως θα έχει ισχυρά πολιτικά οφέλη στην περίπτωση που δοθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Συγκεκριμένα, το Βερολίνο φαίνεται να υπόσχεται πολιτική «ανάσα» έξι μηνών στην κυβέρνηση που ζυγίζει τις παραμέτρους για το χρόνο διεξαγωγής εκλογών.

Η ανάσα που υπόσχεται η Γερμανία είναι σημαντική, καθώς δίνει ως «δώρο» έξι μήνες παράταση στο «μαχαίρι» στις συντάξεις, κάτι που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την κυβέρνηση. Οι περικοπές στις συντάξεις πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019, οπότε εάν η υπόσχεση του Βερολίνου ισχύσει το μέτρο θα εφαρμοστεί το καλοκαίρι του 2019, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

 

in.gr