Η Netta από το Ισραήλ ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Εurovision που κατάφερε από την αρχή να ξεχωρίσει και να κερδίσει τελικά στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού στο Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Το τραγούδι “Toy”, ήταν ένα υπερθέαμα στη σκηνή με ένα ισχυρό φεμινιστικό μήνυμα, εναρμονισμένο στη δυναμική κινημάτων όπως τα #MeToo και #TimesUp. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έσπασε ρεκόρ views στο Youtube, με την Netta να ξεσηκώνει το κοινό μυώντας το στην «τρέλα» της. Η εκκεντρική τραγουδίστρια με το ξεχωριστό μπαλέτο κατάφερε να μιλήσει στις καρδιές των Ευρωπαίων και να φέρει τη μεγάλη νίκη στη χώρα της, το Ισραήλ.

Ποια είναι η Netta

Δεν είναι τυχαίο ότι η Netta έχει μιλήσει πολλές φορές για το bulling που είχε δεχθεί από τα παιδικά της χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα θέλω να πως σε όλους κυνηγήστε τα όνειρά σας, η ζωή είναι σύντομη, τελειώνει σε τρία δευτερόλεπτα, για πιο λόγο να χάσετε χρόνο για να προσποιήστε ότι είστε κάποιος που δεν είστε; Η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα είναι κάτι που μπορεί να φέρει χαρά».

Η Netta Barzilai είναι Ισραηλινή τραγουδίστρια από την πόλη Hod Hasharon και γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου το 1993. Τραγουδάει σε κλαμπ, αλλά και σε γάμους στο Τελ Αβίβ. Η ίδια, έχει δηλώσει πως αν δεν ήταν τραγουδίστρια, θα είχε σπουδάσει ψυχολογία ή νηπιαγωγός. Έχει υπηρετήσει στον στρατό και αποτελεί μέλος του νεανικού κινήματος aNoar HaOved VeHaLomed. H ιδιαίτερη της εμφάνιση, αντανακλά το ξεχωριστό μουσικό της στιλ.

Όπως έχει δηλώσει η Netta  έβλεπε το The Next Star για κάποια χρόνια χωρίς όμως να τολμά να πάει στις οντισιόν, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε ότι έχει να μοιραστεί πράγματα με τους ανθρώπους και έκανε το βήμα. Η ταλαντούχος ερμηνεύτρια, πέρασε με επιτυχία τις οντισιόν και έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό της 13ης Φεβρουαρίου 2018 όπου και στέφθηκε νικήτρια.

Στα σχέδια της, είναι δημοσιεύσει δικά της original κομμάτια και ήδη δουλεύει σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση με τον παραγωγό της. Επιθυμεί παράλληλα να συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Σας ευχαριστώ που διαλέξατε τη διαφορετικότητα

Οι λάτρεις της Eurovision έδειξαν την αγάπη τους στη διαφορετικότητα και η Netta τους ευχαρίστησε για αυτό δηλώνοντας: «Είμαι τόσο χαρούμενη. Σας ευχαριστώ που διαλέξατε τη διαφορετικότητα, σας ευχαριστώ που αποδέχεστε τις διαφορές ανάμεσα μας. Αγαπώ τη χώρα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ!».

«Σας ευχαριστώ που με επιλέξατε. Σας ευχαριστώ που επιλέξατε το διαφορετικό. Σας ευχαριστώ που διαλέξατε τολμηρά. Σας αγαπώ. Συνεχίστε το. Κάντε καλό στους γύρω σας. Να είστε καλοί με τον εαυτό σας. Αυτό είναι όλο. Ας ξεκινήσει το πάρτυ!» δήλωσε η νικήτρια στο βίντεο που δημοσιεύει ο λογαριασμός της Eurovision στο twitter.

8519757010001009801122no