Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου

 Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20.00 εγκαινιάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης Π. η ομαδική εικαστική έκθεση «ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ» σε συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα για τη στήριξη και διοργάνωση της έκθεσης η οποία και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.Φιλιππούση Βιργινία 1

Τάσος Βενετσανόπουλος
àé†ù

Πουλής Βαγγέλης Μηνάς Καμπιτάκης Κοντογιαννοπούλου Λήδα pera.hd Κατερίνα Ζαχαροπούλου

 

Η έκθεση παρουσιάστηκε αρχικά στην Κωνσταντινούπολη με την αμέριστη συμπαράσταση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος και τώρα μεταφέρεται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης γιορτάζοντας έτσι και τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

Η ιδέα της έκθεσης «Τα Ωραία του Πέραν», σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης «γεννήθηκε από την επιθυμία της απόπειρας έκφρασης αυτού που αισθανόμαστε όλοι όσοι ζήσαμε και αφουγκραστήκαμε σε χρόνο μονάκριβο αλλά δανεικό, για διαστήματα μεγαλύτερα ή μικρότερα αλλά πάντοτε φορτισμένα με ανεξίτηλες εικόνες και ανεξίτηλες εμπειρίες, το μοναδικό αυτό κυριολεκτικό και μεταφορικό σταυροδρόμι της Κωνσταντινούπολης, το κοσμοπολίτικο Πέραν. Εκεί όπου στις αρχές του 20ου αιώνα δρούσαν τα εμπορικά δίκτυα και άκμαζε η ελληνική κοινότητα και ο πολιτισμός».Νίκος Βατόπουλος 1 Μασσαβέτας Αλέξανδρος 4 1 Ειρήνη Βογιατζή

Τα έργα των 14 εικαστικών που συμμετέχουν στην έκθεση της Ξάνθης, γεννήθηκαν σε μεγάλο βαθμό υπό το στιγμιαίο κλίμα μιας εντατικής πρωτοειδωμένης και καθηλωτικής εικόνας και είναι των: Όλγας Αλεξοπούλου, Νίκου Βατόπουλου, Τάσου Βενετσανόπουλου, Ειρήνης Βογιατζή,  Ανδρέα Γεωργιάδη, Κατερίνας Ζαχαροπούλου, Μηνά Καμπιτάκη, Λήδας Κοντογιαννοπούλου, Ένης Κούκουλα, Αλέξανδρου Μασσαβέτα, Γεύσως Παπαδάκη, Κωνσταντίνου Πίττα, Βαγγέλη Πουλή και Βιργινίας Φιλιππούση.

Η έκθεση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών/μελών της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»: ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, AEGEAN, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, HERTZ, SKODA KOSMOCAR, VOLTERRA και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Διάρκεια έκθεσης: 5 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Τα Ωραία του Πέραν», κυκλοφορεί ομότιτλος αναλυτικός κατάλογος από τις εκδόσεις «Katrakis Creative Printing», σε σχεδιασμό της «έλιξ», για λογαριασμό της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης κα. Ίρις Κρητικού

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ίρις Κρητικού
6944 430513
email:  iris@goldentimes.gr