Διαφήμιση

Έτοιμη να απαντήσει «γρήγορα» και με τον πλέον «κατάλληλο τρόπο» διαβεβαιώνει η Ουάσιγκτον, σε περίπτωση που ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Άσαντ, προχωρήσει στη χρήση χημικών όπλων.

Να απαντήσει «γρήγορα» και με τον πλέον «κατάλληλο τρόπο», εφόσον ο Μπασάρ αλ-Άσαντ κάνει χρήση χημικών όπλων, δεσμεύτηκε ο Λευκός Οίκος.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, αν ο πρόεδρος Άσαντ επιλέξει να κάνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν γρήγορα και με τον πλέον κατάλληλο τρόπο» διαμήνυσε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Η Ουάσιγκτον, παράλληλα, χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπως «επικίνδυνα κλιμακούμενη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε για την προετοιμασία «fake» επιθέσεων, προκειμένου να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός.

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, τόσο η Μόσχα όσο και η Δαμασκός κατέθεσαν στοιχεία στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με τα οποία τρομοκράτες της επαρχίας Ίντλιμπ ετοιμάζουν χημική επίθεση, με στόχο να επιρρίψουν την ευθύνη στην κυβέρνηση Άσαντ.

Η συγκεκριμένη προβοκάτσια, σύμφωνα με τη Ρωσία και τη Συρία, αποσκοπεί στην αντίδραση των ΗΠΑ και στην επανέναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών εις βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων.

 

sputniknews.gr

Διαφήμιση