Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις τόνισε ότι η Ουάσινγκτον ερευνά την περιοχή που έχει διαθέσει η Πολωνία για τη δημιουργία μόνιμης αμερικανικής στρατιωτικής βάσης.

Την περιοχή που διατίθεται στην Πολωνία στην οποία είναι πιθανό να δημιουργηθεί αμερικανική στρατιωτική βάση, ερευνούν στελέχη του αμερικανικού στρατού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις.

«Εξετάζουμε τις δυνατότητες αυτού που μας προσφέρεται», δήλωσε ο Μάτις τη Δευτέρα και συμπλήρωσε ότι «είμαστε σε ερευνητική φάση. Δεν έχουμε λάβει αποφάσεις».

Ο Μάτις τόνισε ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξετάζουν τι ακριβώς θα μπορούσε να φιλοξενήσει η Πολωνία.

Συμπλήρωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον εκτιμά την προσφορά της πολωνικής κυβέρνησης, ωστόσο οι ΗΠΑ θα συμβουλευτούν τους τοπικούς τους συμμάχους πριν πάρει οποιαδήποτε τελική απόφαση για το ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνάντησή του με τον πολωνό ομόλογό του Αντρζέι Ντούντα την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον σκέφτεται σοβαρά την πρόταση της Βαρσοβίας να δημιουργηθεί αμερικανική στρατιωτική βάση στην Πολωνία. Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι ο Ντούντα προσφέρθηκε να πληρώσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τα έξοδα της βάσης.