Από τους έξι υποψηφίους αντιπροέδρους του ΣτΕ, οι βουλευτές που μετέχουν στο κοινοβουλευτικό όργανο επέλεξαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τον Αθανάσιο Ράντο και τη Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, που είναι και η πρώτη επιλογή των βουλευτών, έχει διατελέσει επί χρόνια πρόεδρος της Ενώσεως των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας και τον Οκτώβριο του 2016 παραιτήθηκε από την Ένωση Δικαστών του ΣτΕ, επικρίνοντας με δριμύτητα τον τότε πρόεδρο κ. Σακελλαρίου για τη θέση που είχε πάρει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τον πρώτο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η δεύτερη επιλογή, ο κ. Ράντος, είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρώτο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και ήταν εκείνος που είχε «οδηγήσει» κι άλλους συναδέλφους του στην απόφαση ο πρώτος νόμος Παππά να κριθεί αντισυνταγματικός. Τον κ. Ράντο σε παλαιότερη Διάσκεψη των Προέδρων, όταν το όνομά του είχε προταθεί ξανά για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, είχαν στηρίξει η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι.

Η τρίτη επιλογή είναι η Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να στηρίζεται από την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου και, κατά ορισμένους, είναι η επιλογή που στηρίζουν πολλά μέλη της κυβέρνησης.

Η τελική επιλογή θα γίνει από το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, αφού ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέψει από το ταξίδι του στην Αμερική.