Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εξετάσει τις λεπτομέρειες του Παγκόσμιου Συμφώνου για την Ασφαλή και Τακτική Μετανάστευση και ότι αποφάσισε να μην υπογράψει.

Η Αυστρία προετοιμάζεται να μην εγκρίνει τη συμφωνία του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό, σύμφωνα με τον καγκελάριο της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Έχουμε εξετάσει τις πιθανότητες με λεπτομέρειες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τελικά κατέληξε στο ότι η Αυστρία δε θα υπογράψει τη συμφωνία του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό», δήλωσε ο Κουρτς, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της κυβέρνησης.

Η Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή και Τακτική Μετανάστευση πρόκειται να υιοθετηθεί επισήμως στο Μαρακές του Μαρόκο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα ο Κουρτς είχε δηλώσει ότι η Αυστρία δε συμφωνεί με κάποια άρθρα της προτεινόμενης συμφωνίας λόγω ανησυχιών για απειλή της κυριαρχίας της. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι η Αυστρία θα μπορούσε να αναλάβει τη διόρθωση του σχεδίου.

Από το 2015 η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσεις με χιλιάδες μετανάστες να φτάνουν από εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή.