Τετάρτη 28/11: Μέσα στο ξημέρωμα της Τετάρτης ισχυρές έως πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται πάνω από τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίο με έμφαση ιδιαίτερα στο ανατολικό-ΒΑκο Αιγαίο, ενώ μπόρες και καταιγίδες επίσης ισχυρές τοπικά θα έχει και η δυτική χώρα.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις που τοπικά ίσως δίνουν ασθενείς κατά βάση βροχές. Προς το μεσημέρι και κυρίως μετά το πέρας αυτού οι βροχές στα δυτικά θα παρουσιάζουν εμφανή εξασθένηση, ενώ ταυτόχρονα στα ηπειρωτικά ανατολικά της Πίνδου ο καιρός θα παρουσιάζει επιδείνωση με βροχοπτώσεις (κυρίως στην Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Εύβοια). Οι μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επιμείνουν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ τοπικά στο ΒΑκο Αιγαίο δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι πολύ ισχυρά.

Προς τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει βροχερός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα. Ωστόσο από το απόγευμα της Τετάρτης έντονο κρύο θα αρχίσει να περνάει τα βόρεια σύνορά μας και να μετατρέπει τις βροχές σε χιόνια, ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στον Έβρο αρχικά.

Ενδεικτικά υψόμετρα χιονοπτώσεων μέχρι και το βράδυ είναι: 0μ στον κεντροβόρειο Έβρο (300-500μ στην υπόλοιπη Θράκη με τάση πτώσης μετά τα μεσάνυχτα), 800-900μ αρχικά στην ανατολική Μακεδονία με πτωτική τάση, ενώ στην κεντρική και δυτική Μακεδονία θα χιονίζει πάνω από τα 800-1000μ κατά μήκος των συνόρων κυρίως.Η θερμοκρασία στα βόρεια από 4 έως 14 βαθμούς ενώ από το βράδυ θα είναι σε κάθετη πτώση κυρίως στον Έβρο στους 0 με -1 βαθμό, στα δυτικά από 7 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 6 έως 18 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί στα 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις στα 5-6 μποφόρ, αλλά από το βράδυ και από το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε θυελλώδεις ΒΑκους στα 8-10 μποφόρ και θα είναι παγεροί.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν την Πέμπτη στην Θεσσαλία πάνω από τα 800-900μ. Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση αύριο για την Πέμπτη.

forecastweather.gr