Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες ενός κρίσιμου συνεδρίου του CDU που θα εκλέξει τον νέο αρχηγό, σημάνοντας την έναρξη μιας νέας εποχής για το κόμμα, αλλά και τη Γερμανία, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ, μετά από την πολυετή θητεία της, θα παραδώσει τα ηνία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραδίδει σήμερα την ηγεσία του κόμματός της, του CDU, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στο πηδάλιο.

Η Μέρκελ παραιτείται από την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, καθώς τα σημάδια υποχώρησης της δημοτικότητάς της ήταν ξεκάθαρα, κάτι που έχει τις ρίζες του στη διαμάχη για την πολιτική που ακολούθησε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Είμαι πολύ ευγνώμων που θα μπορούσα να είμαι πρόεδρος κόμμα για 18 χρόνια — είναι πολύς, πολύς καιρό και το CDU βέβαια είχε σκαμπανεβάσματα», δήλωσε η Μέρκελ, φθάνοντας στον χώρο του συνεδρίου στο Αμβούργο.

«Αλλά κερδίσαμε μαζί τέσσερις εθνικές εκλογές… και είμαι χαρούμενη που μπορώ να παραμείνω καγκελάριος», είπε.

Oι εργασίες του κρίσιμου συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος λαμβάνουν χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Αμβούργου.

Η Άνεγκρετ Κραμπ — Καρενμπάουερ, ο Φρίντριχ Μερτς και ο Γενς Σπαν είναι οι τρεις επίσημοι υποψήφιοι για τη διαδοχή της Μέρκελ.