Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός ήδη σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς ψυχρό μέτωπο συνοδευόμενο από διαδοχικές διαταραχές της μέσης τροπόσφαιρας κατέρχεται από τα βορειοδυτικά και θα μας απασχολήσει κυρίως αύριο . Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι η επικράτηση βορειοδυτικών- βόρειων ανέμων , τοπικά πολύ ισχυρών, η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο κατά περίπου 8-10 oC , ενώ δε θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.
 
Στην Αττική ενδιαφέρον παρουσιάζει ο συνδυασμός της επιφανειακής μεταφοράς πολύ ψυχρών αερίων μαζών από τα ενδότερα της ηπειρωτικής χώρας με το πέρασμα μιας μικροδιαταραχής της μέσης τροπόσφαιρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά με ικανοποιητικά ποσά υγρασίας , κατά τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες αύριο. Σε αυτή τη περίπτωση, η σχετικά ξηρή ατμόσφαιρα κοντά στην επιφάνεια μπορεί να επιτρέψει την επιβίωση νιφάδων έως και 500μ κάτω από το επίπεδο παγοποίησης , το οποίο προβλέπεται περίπου στα 900-1000μ.
 
Έτσι, για αύριο, στο νομό περιμένουμε αρχικά αίθριο και ψυχρό καιρό , όμως γρήγορα θα συννεφιάσει από τα δυτικά και μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στις περισσότερες περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν αρχικά στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα και γρήγορα και στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα. Χιονόπτωση είναι πιθανό να σημειωθεί για λίγο έως και στα 500μ περίπου στα βόρεια τμήματα του νομού και στα 600-700μ στους ορεινούς όγκους που βρίσκονται πιο κοντά στο Λεκανοπέδιο( Πεντέλη – Υμηττός). Σε περιοχές κυρίως των βορείων και βορειοδυτικών προαστίων ενδέχεται να σημειωθεί χιονόνερο ή χιονοχάλαζο. Τα φαινόμενα θα είναι ασθενούς έως μέτριας έντασης με παροδικές εξάρσεις και θα έχουν κυρίως τον χαρακτήρα όμβρων. Μέσα στο βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί , θα επικρατήσει ξαστεριά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και μέσα στην Αθήνα.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοδυτικοί στα 3-5 bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 3 έως 9 οC , (με τη μέγιστη να σημειώνεται το πρωί). Στα δυτικά και βόρεια θα είναι 2-3oC χαμηλότερη και μάλιστα τη νύχτα προς την Τετάρτη ενδέχεται να σημειωθούν οι πρώτες αρνητικές( έστω και οριακά) θερμοκρασίες σε τμήματα του αστικού ιστού.
Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Πολίτης