Την πρόταση του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» για την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για τη δημαρχία της Αθήνας ενέκρινε ομόφωνα η Ολομέλειά της σε συνεδρίασή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Με μια ολιγόλεπτη ομιλία ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης», Ρήγας Αξελός, παρουσίασε την πρόταση και το σκεπτικό του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης για την υποψηφιότητα του Ν. Ηλιόπουλου η οποία έγινε δεκτή.

Όπως τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο υποψήφιος δήμαρχος, η Αθήνα χρειάζεται μια δημοτική αρχή η οποία θα παλέψει για όλα αυτά που φαίνονται «μικρά». Που θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην κατοικία και θα συγκρουστεί με όλα εκείνα τα συμφέροντα που θέλουν μία πόλη τουριστικό «λούνα πάρκ». Επίσης, μια δημοτική αρχή – ασπίδα στην ακροδεξιά και τους νεοναζί, υπερήφανη για τον πολιτισμικό της πλούτο και τις μεταναστευτικές κοινότητες που ζουν σε αυτή.

 Ο κ. Ηλιόπουλος άσκησε δριμύτατη κριτική στην οκταετή θητεία του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Καμίνη, λέγοντας ότι «αποδείχθηκε η δημοτική του αρχή, από τους καλύτερους μαθητές των μνημονιακών λογικών και περικοπών». Επίσης ανέφερε ότι μέχρι τώρα οι δημοτικές αρχές της Αθήνας, «ήταν πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και το πολιτικό σύστημα και πολύ μακριά από τις γειτονιές της Αθήνας».

Σύμφωνα με το left.gr, πολλά ήταν τα μέλη της δημοτικής παράταξης που έφτασαν απόψε στο Πνευματικό κέντρο για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου. Μεταξύ των παρευρισκομένων ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, οι υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος, Αλ. Χαρίτσης, Θ. Φωτίου, οι βουλευτές Ν. Ξυδάκης, Ν. Φίλης, γραμματείς υπουργείων, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας, Ν. Κούτσης και πολλοί άλλοι.

Σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη» αναφέρει:

«Την πρόταση του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» για την υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για τη δημαρχία της Αθήνας ενέκρινε ομόφωνα η Ολομέλειά της σε έκτακτη συνεδρίασή της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Η «Ανοιχτή Πόλη», η δημοτική παράταξη με τη μακρά ιστορική πορεία στον Δήμο Αθηναίων, ολοκληρώνοντας έτσι τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής, καλεί όσους και όσες συμπορεύτηκαν τόσα χρόνια στους αγώνες και τα κινήματα πόλης, αλλά και τους νέους φίλους και φίλες, τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, να συμμετέχουν σε αυτόν τον κορυφαίο αγώνα.

Συντονίζουμε τις δυνάμεις και τις δράσεις μας για μια νικηφόρα πορεία στις επερχόμενες εκλογές».