Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες απέρριψε τη μήνυση της Άσλεϊ Τζαντ στον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση.

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη ηθοποιός ήταν η πρώτη γυναίκα που κινήθηκε δικαστικά κατά του Γουάινστιν κατηγορώντας για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο δικαστής Φίλιπ Γκουτιέρες απέρριψε ως αβάσιμες τις κατηγορίες της Άσλεϊ Τζαντ, αλλά υποστήριξε ότι η ηθοποιός μπορεί να συνεχίσει με την υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμισης. Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ο Γουάινστιν κατέστρεψε και σαμποτάρισε την καριέρα της.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αρνείται όλες τις σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό.

Ο δικαστής εξήγηση το σκεπτικό της απόφασής του: «Ο νόμος που αντιμετωπίζει τις καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά σε επαγγελματικές σχέσεις και ο οποίος αναθεωρήθηκε για να συμπεριλαμβάνει σκηνοθέτες και παραγωγούς, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση της κ. Τζαντ».

Βαθύτατα ικανοποιημένος δηλώνει ο συνήγορος του παραγωγού: «Είχαμε πει από την αρχή ότι η καταγγελία της κ. Τζαντ ήταν αδικαιολόγητη. Πιστεύουμε ότι στο τέλος θα καταρρίψουμε και τις άλλες καταγγελίες περί συκοφαντικής δυσφήμισης».

Η Tζαντ διευκρινίζει ότι από το 1998 και μετά ένιωθε «αόρατη» στη βιομηχανία, η καριέρα της τελείωσε.

H Ασλεϊ Τζαντ εξαφανίστηκε από τα τέλη των 90ς. Τον Δεκέμβριο του 2017 ο σκηνοθέτης του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών», δήλωσε σε συνέντευξή του ότι όταν ήρθε η ώρα του κάστινγκ της τριλογίας κι εκείνος πρότεινε τις Ασλεϊ Τζαντ και Μίρα Σορβίνο για ένα ρόλο, ο Γουάνστιν τράβηξε την πρίζα.