πειλητικά μηνύματα ώστε να μην στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών φέρονται, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών,  να έχουν λάβει οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Ζουράρις και Σπύρος Δανέλλης

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τις απειλές σε βάρος των τριών προαναφερθέντων βουλευτών ασχολούνται ήδη η εισαγγελία και η αστυνομία. Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως άγνωστοι έστειλαν στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, φακέλους με φωτογραφίες που έδειχναν λιωμένα κεφάλια γυναικών. Τις φωτογραφίες «συνόδευε» η προειδοποίηση πως θα της συμβεί το ίδιο αν επιμείνει και ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η υφυπουργός έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα.

Ο Κώστας Ζουράρις (που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση) έχει επίσης δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα, με αγνώστους να απειλούν τη ζωή του, αναφέρει η Εφ.Συν. Και ο αντιπρόεδρος της Βουλής έχει καταθέσει στην Ασφάλεια για τις απειλές.

Ο Σπύρος Δανέλλης, ο βουλευτής που φαίνεται πως κρίνει την ψήφο εμπιστοσύνης και έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει επίσης δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα. Σε αυτά, οι άγνωστοι δεν απείλησαν μόνο τον ίδιο αλλά και τις ζωές της γυναίκας και της κόρης του.

Όλα αυτά ενώ το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία συνέλαβε στο Παγκράτι έναν άνδρα που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές. Ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής όπου κρατείται και ανακρίνεται.