Διαφήμιση

Ο Πάνος Καμμένος περίμενε πρώτα να μιλήσει στη Βουλή απόψε με παρόντα τον   πρωθυπουργό, προκειμένου να μιλήσει ως αρχηγός κόμματος.  Αμέσως μετά δήλωσε ότι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος διεγράφη από τους ΑΝΕΛ  (Στο γραφείο του Βούτση η διαγραφή Παπαχριστόπουλου)

Ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατηγόρησε για «έγκλημα» τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι αποφάσισε να τον «εκτελέσει».

Τι δήλωσε ακριβώς ο Πάνος Καμμένος 

«Ακούγοντας σας και χωρίς να θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές θεωρίες, 4 φορές αναφέρατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή και στη ΝΔ», τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο και συνέχισε με έναν στίχο του Κωνσταντίνου Καβάφη που αναφέρει: «Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σε ακολουθεί».

«Σας το αφιερώνω γιατί πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε τα τέσσερα αυτά χρόνια», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε:  «Θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να ρίξετε την κυβέρνηση. Θα με ευγνωμονείτε που δεν επέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Καμμένος απάντησε και εκείνος με στίχους από το ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη «Ματρόζος», ενός μεγάλου ναύαρχου από τις Σπέτσες που όπως εξήγησε έδωσε όλη του την περιουσία για τον αγώνα του 1821. «Αν ζητιάνοι σαν και εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δεν θα φορούσανε το στέμμα». Αμέσως μετά ο κ. Καμμένος αποχώρησε από τη αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του :

«Ισως να δώσω την παραίτησή μου ως βουλευτής, σήμερα το βράδυ, για να δείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για την καρέκλα».

«Εγώ μπορεί να πάω σπίτι μου, οι άλλοι όμως, αυτοί που μας ακολούθησαν που θα πάνε; Πως θα πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρξει μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης;».

«Δεν διαπραγματευτήκαμε με κανέναν, ούτε με σας κύριε πρωθυπουργέ, παρότι διατυπώθηκαν δημόσια προθέσεις για αλλαγή κανονισμού, δεν θέλουμε δώρο. Ξέρουμε να παλεύουμε. Αλλά οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι άδικες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Μας κόβετε τη φωνή στη βουλή» επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

«Θα δώσουμε τη μάχη μας αλλά έχετε την υποχρέωση, εσείς τουλάχιστον, να κάνετε αυτά που συμφωνήσαμε. Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε ποτέ εμάς για τη σχέση μας με τη διαπλοκή. Η διαπλοκή ζει γιατί εκείνοι που έχουν παραβεί τον όρκο τους, παραμένουν στις θέσεις τους. Προδώσατε την εμπιστοσύνη μας», τόνισε.

Διαφήμιση