Διαφήμιση

Διαταγή ενίσχυσης των ΜΑΤ με την απόσπαση 100 αστυνομικών σε αυτά εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής την περασμένη Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η διαταγή προβλέπει την ενίσχυση των ΜΑΤ με 100 αστυνομικούς από άλλες υπηρεσίες που τυπικά σημαίνει τη δημιουργία 5 νέων διμοιριών. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για μια κίνηση ενίσχυσης των αποδυναμωμένων διμοιριών που από 25 άτομα οι περισσότερες έχουν ξεμείνει με 12-15 αστυνομικούς.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι περισσότεροι καταγγέλλουν τον «εκβιαστικό» τρόπο απόσπασης των 100 αστυνομικών στα ΜΑΤ, ανεξαρτήτως επιθυμίας των αστυνομικών αλλά με το… ζόρι, με το προνόμιο επιλογής στον διοικητή κάθε υπηρεσίας.

Ακόμη, οι ένστολοι καταγγέλλουν πως παρατηρείται μια πρόχειρη ενίσχυση με ανεκπαίδευτους αστυνομικούς άνω των 25-27 χρονών που θα ενταχθούν σε μια υπηρεσία με ειδικές αποστολές και αυξημένους κινδύνους. Μέχρι τώρα τα ΜΑΤ στελεχώνονταν από νέους αστυνομικούς που έβγαιναν από τις αστυνομικές σχολές και λάμβαναν την ανάλογη εκπαίδευση.

Τέλος, εκνευρισμός υπάρχει και από τις διακρίσεις όπως λένε οι ένστολοι συνδικαλιστές καθώς εξαιρούνται αυτοί που υπηρετούν σε Ομάδες Μέτρων Τάξης των κατά τόπους τμημάτων ή σε ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας και να μην έχουν παρακολουθήσει εκπαίδευση για τη στελέχωσή τους. Επίσης να μην υπηρετούν στη νεοσύστατη Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και αυτών που υπηρετούν στη φρούρηση ευπαθών στόχων και προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι και υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης.

Διαφήμιση