Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη προσκαλεί φίλους και γνωστούς και τους …μικρούς της φίλους στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου “Ο Γκάρης” (Εκδόσεις Παττάκη) που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι στο Ianos Cafe – Σταδίου 24

51600581 2135411313350438 1029273755546812416 n

Ο ΓΚΑΡΗΣ

ΤΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Πετάει ο γάιδαρος;

Για να δούμε..

Ο Γκάρης ήταν ένας γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. Δούλευε σκληρά, κουβαλούσε φορτία, είχε υπομονή, άντεχε στην πείνα και στη δίψα. Μέχρι που μια μέρα, ο Γκάρης άλλαξε και δεν ήταν πια ένα γάιδαρος όπως όλοι οι άλλοι. Απέκτησε δυνάμεις που κανένας από τη γενιά του δεν είχε ποτέ, ούτε είχε καν ονειρευτεί για να βοηθάει όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη.

Γι’ αυτόν μιλούν με θαυμασμό πρόβατα και γουρούνια, κότες και λαγοί, αετοί και μοσχάρια. Ακόμη και άλογα. Η μάλλον κυρίως τα άλογα. Και δεν τον θαυμάζουν μόνο. Τον ζηλεύουν. Γιατί ξέρουν καλά πως ούτε με μια τρίχα από την ουρά του δεν μπορούν να συγκριθούν

Μια συναρπαστική ιστορία για το πιο παρεξηγημένο από τα οικόσιτα ζώο. Και μια απόδειξη ότι όποιος αποφασίσει να πολεμήσει την αδικία θα ανακαλύψει ότι είναι πολύ πιο δυνατός από όσο νομίζει.

*Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Το πρώτο της παραμύθι που θυμάται από τα παιδικά της χρόνια είναι Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι του Αισώπου το οποίο της είχε διαβάσει η γιαγιά της όταν ήταν περίπου τριών ετών και που μέχρι να μάθει ανάγνωση, της το είχε διαβάσει αμέτρητες φορές. Ο παππούς της προτιμούσε να αυτοσχεδιάζει. Της αφηγούνταν το Σταχτοπιτούρι(!) μια δική του εκδοχή της Σταχτοπούτας. Η Τασούλα σπούδασε κλασσική φιλολογία και δημοσιογραφία και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Μπορεί η ίδια να έχει μεγαλώσει, αλλά αγαπάει ακόμη τα παραμύθια και ειδικά αυτά με τα ζώα. Αγαπάει και τα γαϊδουράκια και πάντα θυμάται τη Ριρίκα, τη γλυκιά γαϊδουρίτσα που είχε η οικογένειά της στο χωριό και η οποία λάτρευε τις καρπουζόφλουδες και τα χάδια στη μουσούδα της.