Διαφήμιση

Η πρώτη αναγκαστική μετακίνηση αστυνομικού στα ΜΑΤ στο πλαίσιο σχετικής διαταγής της ΓΑΔΑ, είναι γεγονός.

Πρόκειται, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, για έναν υπαστυνόμο του τμήματος ασφαλείας Περάματος, που κλήθηκε για συνέντευξη. Αυτό συμβαίνει, όπως τονίζουν από τηνΈνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, χωρίς κανείς «να ελέγξει την υπάρχουσα κατάσταση της εν λόγω Υπηρεσίας και να ενδιαφερθεί για τις συνέπειες της περαιτέρω αποδυνάμωσης, τόσο στην τοπική κοινωνία του Περάματος, όσο και στις συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Τ.Α. Περάματος είναι ήδη μια αποδυναμωμένη Υπηρεσία, αφού η οργανική της δύναμη είναι 16 Αστυνομικοί και υπάρχουσα μόλις 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή, του γραφείου ταυτοτήτων, του αξιωματικού υπηρεσίας και των λοιπών εσωτερικών υπηρεσιών. Τα δε ερωτήματα που γεννιούνται από τις παραπάνω αστοχίες των διοικούντων είναι πολλά». Η ένωση και ο πρόεδρος της κύριος Σπύρος Λιότσος, ερωτούν, « Πως είναι δυνατόν αυτή η Υπηρεσία να περιφρουρήσει και να προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια στους κατοίκους του Δήμου Περάματος; Ποιος θα προστατέψει τους πολίτες του Περάματος από τις συμμορίες; Ποιος αποφάσισε από όλη τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής με τις δεκάδες Υπηρεσίες και χιλιάδες αστυνομικό προσωπικό να ενισχυθεί τη ΔΑΕΑ (ΜΑΤ) με αστυνομικό από το Τ.Α. Περάματος; Ποια ήταν τα κριτήρια της παραπάνω απόφασης; Υπάρχει ορατός κίνδυνος καταστρατήγησης κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας που συνεχίζουν να υπηρετούν στο εν λόγω Τ.Α.;»

Τέλος καλούν την πολιτική ηγεσία του  υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «να αφουγκραστεί τις αγωνίες μας για την κακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού από την πλευρά της Φυσικής Ηγεσίας και να αποδεχτεί τα επιχειρήματά μας, δίνοντας τις απαραίτητες εντολές, ώστε να ανακληθεί η εν λόγω διαταγή της περαιτέρω αφαίμαξης του προσωπικού των Υπηρεσιών του Πειραιά και να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την ασφάλεια του πολίτη».

Διαφήμιση