Το ποσό των 200.000 δολαρίων πλήρωσε ο εκδότης του σκανδαλοθηρικού περιοδικού National Enquirer για να πάρει στα χέρια ερωτικά μηνύματα του προέδρου της Amazon Jeff Bezos και της ερωμένης του Lauren Sanchez. Τα χρήματα δόθηκαν στον Michael Sanchez, αδελφό της ερωημένης του Bezos, αν και αιωρείται μια κάποια ασάφεια επί αυτού.

Οι πληφοφορίες δημοσιεύονται στην αμερικανική εφημερίδα WSJ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η αποκάλυψη ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς ιδιωτικών ερευνητών τους οποίους όρισε ο Bezos.

To National Enquirer είχε δημοσιεύσει στα τέλη Ιανουαρίου τα φλογερά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του Bezos και της Sanchez, της πρώην τηλεοπτικής παρουσιάστριας με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Ο αδελφός της Lauren Sanchez, ο οποίος είναι υποστηρικτής του Τραμπ, αρνήθηκε να μιλήσει για το θέμα της πώλησης για την οποία είπε ότι είναι “παλιά κουτσομπολιά”.

Ο Γκέιβιν ντε Μπέικερ, ο ερευνητής στον οποίο ανέθεσε ο Bezos να βρει τις πηγές του National Enquirer, είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Daily Beast ότι “σοβαρές εκδοχές έδειχναν πολιτικά κίνητρα”.

Ο Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι ιδιοκτήτης της Washington Post, της εφημερίδας που ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλεί “εχθρό του λαού” και πηγή των “fake news”.