«Οι στρατιώτες κατεβάζουν τις μαύρες σημαίες του Χαλιφάτου»

ο Χαλιφάτο ηττήθηκε, έπεσε και το τελευταίο του οχυρό» μεταδίδει το αμερικανικό FOX NEWS, που όπως αναφέρει, είναι θέμα χρόνου οι επίσημες ανακοινώσεις.

Πρόκειται για το χωριό Μπαγκούζ στην ανατολική Συρία, στο οποίο πλέον «δεν κυματίζει η μαύρη σημαία του ISIS», καθώς η επιχείρηση που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου ο αραβοκουρδικός συνασπισμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, στέφθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αφού οι δυνάμεις μας ολοκλήρωσαν την απομάκρυνση των αμάχων από το Μπαγκούζ και απελευθέρωσαν τους μαχητές μας που είχαν απαχθεί από το Ντάες, στο Μπαγκούζ δεν απομένουν πια παρά μόνο οι τρομοκράτες. Κατά συνέπεια, οι δυνάμεις μας ξεκίνησαν τη στρατιωτική δράση για να ολοκληρώσουν την απελευθέρωση», είχε δηλώσει την 1η Μαρτίου ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου των SDF, Μουστάφα Μπάλι, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ.

«Είναι η πρώτη φορά εδώ και πέντε ημέρες που είμαστε στην Συρία, που οι βομβαρδισμοί έχουν σταματήσει και οι πυροβολισμοί έχουν εξαφανιστεί. Γίναμε μάρτυρες του τέλους του Χαλιφάτου. Η σκληρή αυτοκρατορία που κάποτε είχε έναν «στρατό» οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι πια παρελθόν» δήλωσε ο απεσταλμένος του αμερικανικού δικτύου σε ζωντανή μετάδοση.

 

Το FOX NEWS μεταδίδει ακόμη πως στο σημείο, κανείς δεν βλέπει τις τελευταίες ώρες παρά μόνο Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι επιτέθηκαν από τρία διαφορετικά σημεία στους τελευταίους τζιχαντιστές που είχαν απομείνει στο τελευταίο τους θύλακα.

«Οι φανατικοί μαχητές του ISIS υποχώρησαν, σπίτι – σπίτι, σκηνή – σκηνή, κοντά στον Ευφράτη. Μέσα στην περιοχή Μπαγκούζ, είναι εύκολο κανείς να διακρίνει πώς κρύβονταν για τόσο καιρό. Όχι μόνο σε τούνελ, αλλά και σε εκατοντάδες μικρές τρύπες στο έδαφος καλυμμένες με μουσαμάδες, οι οποίες ταιριάζουν εκπληκτικά με τα χρώματα του εδάφους» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Επίσης, επισημαίνεται πως «κανένας από τους ηγέτες του ISIS δεν εντοπίστηκε στην Μπαγκούζ, όπου άφησαν μόνους τους στρατιώτες του Χαλιφάτου να πολεμήσουν».

GOP Elephant   Yakima Picnik normal

Yakima GOP@YakimaCoGOP

Last ISIS stronghold falls in Baghouz, Syria https://video.foxnews.com/v/6016465044001/