Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως αξιωματικός δέχθηκε πυρά και οδηγείται εσπευσμένα στο χειρουργείο. Ο στρατηγός  Βλαντίμιρ Παντρίνο ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως αξιωματικός της πολιτοφυλακής δέχθηκε πυρά σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στο Καράκας.

Σύμφωνα με τον Παντρίνο, ο αξιωματικός δέχθηκε σφαίρα στον λαιμό και οδηγείται εσπευσμένα στο χειρουργείο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Βενεζουέλας τονίζει στην ανάρτησή του πως την ευθύνη για την συγκεκριμένη ενέργεια έχει η πλευρά Γκουαïδό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο.

 

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Καταγγέλλω την βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Yerzon Jimenez Baez, επικεφαλής των επιχειρήσεων της CZGNB-4, ο οποίος πυροβολήθηκε στον λαιμό στον αυτοκινητόδρομο Francisco Fajardo. Αυτή τη στιγμή εισέρχεται στο χειρουργείο. Όλη η ευθύνη βαραίνει την αντιπολίτευση».

 

Εικόνες εμφυλίου πολέμου στη Βενεζουέλα μετά την προσπάθεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης να πάρει τον στρατό με το μέρος του (Βίντεο)