Στην πρώτη δοκιμαστική αποστολή μηνυμάτων από το 112 προχώρησε το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας, υλοποιώντας άμεσα τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη λειτουργία του αριθμού έκτακτης ανάγκης.

Η δοκιμαστική αποστολή των μηνυμάτων πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερακάκη, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στον Αύγουστο να υπάρχει μία βασική υπηρεσία ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων.

Το μήνυμα: «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση», με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος, έφτασε στα κινητά πολλών πολιτών.

112

Κ. Πιερρακάκης: Έως το τέλος του έτους η υλοποίηση του 112 

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο news247, ο υπουργός για την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε ότι το έργο αναμένεται να έχει υλοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

«Την Πέμπτη είχα αναλυτική ενημέρωση και συνεργασία με τη Διοίκηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του κομβικής σημασίας έργου του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και της υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων προειδοποίησης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές», είπε.