Κι όμως, αρθρογράφος μιας από τις εφημερίδες του Ρούμπερτ Μέρντοχ τόλμησε. Δημοσίευσε άρθρο προσβλητικό για το κορίτσι που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να σώσει τον πλανήτη.

 Η νεαρή ακτιβίστρια και υποψήφια για το Νομπέλ Ειρήνης Γκρέτα Τούνμπεργκ αντέκρουσε τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του αρθρογράφου `Αντριου Μπολτ, ο οποίος την χλεύασε με αφορμή τον αυτισμό της.

Η 16χρονη Σουηδή, σε ανάρτησή της στο Twitter στηλίτευσε τις «θεωρίες συνωμοσίας» που υποδαυλίζουν το μίσος εναντίον της από αρνητές της κλιματικής αλλαγής, όπως ο Μπολτ, εκφράζοντας «βαθιά ενόχληση» για την απρόκλητη αυτή επίθεση.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Herald Sun και σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News αξιοποίησε την ευρείας απήχησης πλατφόρμα του προκειμένου να διασύρει την Γκρέτα για την απόφασή της να παρευρεθεί στις Συνόδους Κορυφής του ΟΗΕ στις ΗΠΑ και στη Χιλή, διασχίζοντας τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο.

Οι απροκάλυπτα υποτιμητικές, ad hominem επιθέσεις, δημοσιευθείσες στα έντυπα του συντηρητικού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, αμφισβήτησαν επανειλημμένως την ψυχική ευστάθεια της ρηξικέλευθης ακτιβίστριας, θεωρώντας την επιρροή της «εξωφρενική» και την ίδια «διαταραγμένη» και «αλλόκοτη».

Ο Μπολτ απέδωσε, μάλιστα, την ανησυχία της Γκρέτα για το αναμφίλεκτο, στην επιστημονική κοινότητα, φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής σε «ψυχιατρικές διαταραχές που επιτείνουν φοβίες» και προέβη σε δριμείες επικρίσεις κατά του Πάπα και πολιτικών προσώπων που εξαίρουν το θάρρος της.

Η πολυβραβευμένη μαθήτρια, της οποίας η σιωπηλή διαμαρτυρία πυροδότησε το διεθνές εκπαιδευτικό κίνημα «Παρασκευές για το Μέλλον», απέχει από το σχολείο για έναν χρόνο, προκειμένου να εγείρει τον προβληματισμό της παγκόσμιας κοινότητας για τον καίριο κλιματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει.

Στιγμιότυπο 2019 08 03 9.48.19 πμ

SphRSZWg bigger

Adam M
@UkulelePanda

So a so called journalist calls out inspirational environmental campaigner Greta Thunberg, mocking her autism & stating she has many mental disorders… go f**k yourself “mate”, perhaps it is you with the mental disorders? #thunberg