Αυξάνεται συνεχώς η τάση οι millennials να επιλέγουν για συντροφιά στα ταξίδια τους τις μεγαλύτερες γενιές. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Visit Anaheim, οι διακοπές πολλών γενεών είναι αρκετά δημοφιλείς. Ειδικά για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ξαναζήσουν αναμνήσεις, ενώ παράλληλα δημιουργούν και νέες με την επόμενη γενιά.

Η έρευνα, πραγματοποιήθηκε από την OnePoll για λογαριασμό του Visit Anaheim. Χρησιμοποίησε δείγμα 1.000 Αμερικανών και διαπίστωσε ότι οι ερωτηθέντες ηλικίας 25-34 ετών σε ποσοστό 83% επιθυμούν τα ταξίδια πολλαπλών γενεών.

Οι παππούδες Baby Boomer είναι απίστευτα δραστήριοι και μπορούν εύκολα να συμβαδίσουν με τα εγγόνια τους. Επιπλέον, όπως πολλοί έξυπνοι γονείς έχουν καταλάβει, έχοντας τον Παππού και τη γιαγιά γύρω σημαίνει ότι η μαμά και ο μπαμπάς μπορούν να ξεφύγουν για λίγο.

Στην πραγματικότητα, τα δύο τρίτα (66%) των ερωτηθέντων έχουν ταξιδέψει με τρεις ή περισσότερες γενεές της οικογένειάς τους.

Η νοσταλγία είναι ένας από τους κύριους λόγους που η εν λόγω τάση συνεχίζει να αυξάνεται. Πολλοί γονείς και παππούδες αγαπούν να ξαναζήσουν μνήμες. Η πλειοψηφία (56%) “συμφωνούν έντονα” ότι τα πολυπολιτισμικά ταξίδια είναι πιο ξεχωριστά όταν επισκέπτονται τόπου που οι γονείς ή οι παππούδες τους είχαν επισκεφθεί πριν.

Τέλος, το 53% αναφέρει ότι είναι “πολύ χαρούμενοι” όταν ταξιδεύουν σε μέρη που είχαν προηγουμένως επισκεφθεί με τους γονείς τους ή τα παιδιά  τους.

πηγη, tourism today