ΓΑΖΑ/ Για μια ακόμη φορά έκρυθμη η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον τρεις νεκρούς και αρκετούς ακόμη τραυματίες άφησαν πίσω τους δύο εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διαμηνύοντας ότι θα βρει τους δράστες των επιθέσεων.

Ο Ιγιάντ Αλ Μπόζομ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας διενεργούν έρευνα και σημειώνουν πρόοδο στην προσπάθειά τους να εξακριβώσουν ποιοι βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις. Δεν έκανε καμία άλλη διευκρίνιση.

«Τα αμαρτωλά χέρια που διέπραξαν αυτό το έγκλημα δεν θα μείνουν ατιμώρητα», διεμήνυσε η οργάνωση. Επρόσωπος του στρατού του Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν είναι ενήμερος για καμία βραδινή επιχείρηση στη Γάζα. 

Η πρώτη έκρηξη κατέστρεψε μοτοσικλέτα που περνούσε από σημείο ελέγχου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τρίτος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε. Λιγότερο από μία ώρα αργότερα δεύτερη έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακόμη ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι άνθρωποι σε διαφορετικό σημείο ελέγχου.

Η Χαμάς έθεσε υπό τον έλεγχό της τη Γάζα το 2007, έπειτα από τον εμφύλιο που ξέσπασε με τις δυνάμεις της Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα και στο Ισλαμικό Κράτος.2719199

Η πρόσφατη σειρά εκτοξεύσεων ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, που ακολουθήθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις από ισραηλινά αντίποινα, καθώς και οι συγκρούσεις στα σύνορα έχουν εντείνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ανάφλεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς καθώς πλησιάζουν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, που θα διεξαχθούν τη 17η Σεπτεμβρίου

GAZA1

Πηγή: Reuters