Το δεξαμενόπλοιο έμεινε για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών σε καθεστώς κατάληψης από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, προκαλώντας τεράστια κρίση στις σχέσεις της Τεχεράνης με το Λονδίνο. Είχε κατασχεθεί από τις ιρανικές αρχές στα Στενά του Ορμούζ με την κατηγορία της παραβίασης κανόνων ναυσιπλοίας. Τότε η επίσημη ανακοίνωση των ιρνικών αρχών έλεγε : «Ενεπλάκη σε ατύχημα με ιρανικό αλιευτικό σκάφος… Όταν το σκάφος έστειλε κλήση κινδύνου, το πλοίο με βρετανική σημαία το αγνόησε», δήλωσε ο επικεφαλής των λιμένων και του ναυτιλιακού οργανισμού στην επαρχία Ορμοζγκάν, Αλαχμοντάρ Αφιφιπούρ.

Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης η νομική διαδικασία ολοκληρώθηκε και όλα είναι έτοιμα προκειμένου το δεξαμενόπλοιο να αφεθεί ελεύθερο. Η σουηδική εταιρεία  Stena Imperο ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επίκειται η απελευθέρωση του πλοίου από το λιμάνι Μπαντάρ Αμπας όπου βρίσκεται σήμερα.

Η απελευθέρωση του δεξαμενοπλοίου συμπίπτει με τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν στη Νέα Υόρκη, στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.