Κλειστές θα είναι οι τράπεζες στις 2 Οκτωβρίου, καθώς νέα 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΟΤΟΕ. Η ομοσπονδία διαμαρτύρεται για τις εργασιακές ρυθμίσεις στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Κλειστές θα μείνουν οι τράπεζες στις 2 Οκτωβρίου, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Η 24ωρη απεργία στις τράπεζες προκηρύχθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που φέρνει το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον θεσμό της Διαιτησίας, τα μητρώα, αλλά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Η ΟΤΟΕ διαμηνύει ότι θα προχωρήσει σε συναντήσεις με όλα τα κόμματα για να εκθέσει τις απόψεις της για το νομοσχέδιο.

Η Ομοσπονδία ζητάει, επίσης, από τη ΓΣΕΕ να συντονίσει τον αγώνα των εργαζομένων ώστε «να μην περάσουν οι αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου».

Τέλος, η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τη Διαιτησία, να σεβαστεί την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των συμβάσεων, όπως επίσης και τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία. Τέλος, να αποκαταστήσει την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το εξάμηνο επέκτασης των συμβάσεων μετά τη λήξη και την πλήρη μετενέργεια των όρων τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας στο Δημόσιο για τις 2 Οκτωβρίου, ενώ σε 24ωρη απεργία έχει καλέσει και η ΓΣΕΕ.