Διαφήμιση

Περί «φαναταστικών σεναριών» που κάνουν λόγο για κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ έκανε λόγο το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

«Τα εφάπαξ διατηρούνται, δεν κινδυνεύει τίποτε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι το ασφαλιστικό έχει πλέον μπει σε σταθερές ράγες βιωσιμότητας

Ειδικότερα, διαψεύδοντας τα διάφορα σενάρια που ακούγονται, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν, δεν θα καταργηθούν».

«Δεν ξέρω από πού προκύπτουν αυτά τα φαντασιακά σενάρια. Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν, στο ύψος των 1.300 και πάνω που έχουν περικοπεί στο άθροισμα κύριας και επικουρικής. Όσες έχουν περικοπεί δηλαδή, θα αυξηθούν. Δεύτερον, θα αυξηθούν και οι κύριες. Όχι όλες, εκείνες οι κύριες συντάξεις που έχουν μικρό βαθμό ανταποδοτικότητας. Ήταν μία κυρίαρχη πολιτική μας θέση, θα το κάνουμε πράξη στο νομοσχέδιο. Και τρίτον, τα εφάπαξ διατηρούνται. Δεν κινδυνεύει τίποτε. Δεν ξέρω κι αυτό από πού προκύπτει», συμπλήρωσε ο Γ. Βρούτσης.

Διαφήμιση