Διαφήμιση

Ξένη Δ. Μπαλωτή

Με το Brexit κανείς δεν δικαιούται να γελάσει, αλλά να χαμογελάσει μπορεί. Είναι και αυτός ένας τρόπος για να καταπιεί το φαρμάκι. Άλλωστε, δεν φταίμε εμείς εάν οι Βρετανοί συνεχίζουν, παρά τις υπαρξιακές επιλογές τους, να διατηρούν το ανεπανάληπτο χιούμορ τους. Απόδειξη: δημιούργησαν ένα app που λειτουργεί ως γραφείο συνοικεσίων ώστε να φέρνει κοντά αποκλειστικά και μόνο αποφοίτους των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων. Και επειδή δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάποιοι θα θελήσουν να ολοκληρώσουν τη γνώση τους επί του θέματος, ιδού και το όνομα: «Toffee Dating». Καθώς δεν χειρίζομαι καλά την τεχνολογία των app, ευτυχώς που η εφημερίδα  New York Times (12.9.2019) μου παρείχε την ενημέρωση.

Λοιπόν, ανάμεσα στα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία είναι και το Eton. Η εφημερίδα δεν αναφέρει ότι από εκεί αποφοίτησε ο Μπ.Τζόνσον, αλλά μας είναι εύκολο να το καταλάβουμε μέσω της λογικής. Αφού ο Μπόρις έγινε πρωθυπουργός, άρα σπούδασε στο Eton!

Συμφωνά με το δημοσίευμα, μία ημέρα πριν κάποια χρόνια ένας Eton-ίτης σπουδαστής γνώρισε μία νέα προλεταριακής καταγωγής και σύναψαν δεσμό. Εκείνη υπέθεσε ότι «σώθηκε» από την κατάσταση της «τίμιας πλην φτωχής νέας», εκείνος υπέθεσε ότι έκανε την μέγιστη επανάσταση, όχι λόγω της σχέσης του, αλλά λόγω των μαλλιών του. Είχε, λέει το δημοσίευμα, ωραίες μακριές ξανθές μπούκλες και αρνιόταν πεισματικά να τις κόψει, όπως απαιτούσε ο κανονισμός του σχολείου. Βασικό του επιχείρημα: είμαι κάτι διαφορετικό εντός της κοινωνικής μου τάξης. Απόδειξη και η σχέση μου με την «συντρόφισσα»!

Κάπως έτσι έσωσε τις μπούκλες του. Δύο χρόνια μετά, η σχέση δεν υπήρχε πλέον γιατί «στην κοινωνική τάξη του νέου, δεν κάνουν κανένα σχόλιο, αλλά παρατηρούν τα πάντα.» Εκείνος φοιτούσε πλέον Οξφόρδη. Η νεαρά είχε σταματήσει τις σπουδές της για τους δικούς της, μη οικονομικούς λόγους, αλλά δεν είχε ξεχάσει τον Βαλεντίνο της. Τον εντόπισε μέσω του Facebook. Είχε ήδη σχέση με μία Eton-ίτισσα ή κάτι σχετικό, αλλά του έστειλε μήνυμα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  • Πάει καιρός που δεν έχω νέα σου. Τι κάνεις;
  • Μόνο ένα σημαντικό πράγμα μου συνέβη έκτοτε: άρχισα να χάνω τα μαλλιά μου.
  • Η σχέση μας, του απάντησε, με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα. Το σύστημα των κοινωνικών τάξεων που υπάρχει στη Μεγάλη-Βρετανία (sic) δεν επιτρέπει σε δύο ανθρώπους όπως εσύ και και εγώ να ερωτευθούν. Το σκέφτηκες; Πιστεύεις ότι θα είχε γίνει το Brexit εάν υπήρχαν ζευγάρια όπως εμείς;

Δεν έλαβε καμία απάντηση.

Διαφήμιση