Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για το θέμα του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού, μέσω της Θείας Κοινωνίας μετά και την σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Υπέρ της Ιεράς Συνόδου τάχθηκε σήμερα Τετάρτη το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός (ευρωπαϊκής χώρας) Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης καθώς όπως είπε απαγορεύει να μιλούν γι αυτό το θέμα οι «άπιστοι» και κυρίως οι «άπιστοι Συριζαίοι».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι συμμετέχει στη θεία κοινωνία συχνά, «αλλά όχι κάθε Κυριακή». Μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε ήρεμος. Τι ήταν όμως να παρέμβει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Πετρόπουλος, που συμμετείχε στο πάνελ και να τον ρωτήσει για τη στάση της Πολιτείας στο θέμα.

Ο υπουργός εξερράγη. «Πιστεύεις εσύ; Πιστεύεις;» είπε απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο για να προσθέσει «αφού δεν πιστεύεις να μην μιλάς καθόλου γι αυτά. Κάθε φορά που ένας συριζαίους μιλάει εμείς εκνευριζόμαστε».

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωσή τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αντιδράσει έντονα στο μπαράζ αντιεπιστημονικών δηλώσεων από ιερείς και ορισμένους γιατρούς «που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας».