Μια αιρετική άποψη!! Πυροβολήστε με!!! Με ενοχλεί, με θλίβει και με θυμώνει η ευκολία με την οποία όλοι μαζί πυροβολούμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες, τη μάνα και τον πατέρα μας, γιατί αδυνατούν να προσαρμοστουν ταυτόχρονα στις επιταγές των καιρών. Η σκέψη τους όπως και το σώμα τους έχει πάψει προ πολλού να τρέχει με την ταχύτητα που εμείς τους απαιτούμε σήμερα να κάνουν.

Οι περισσότεροι εν ζωή ηλικιωμένοι τα έχουν ζήσει στο πετσί τους τα ζόρια. Έχουν βιώσει την οδύνη της απώλειας αγαπημένων ανθρώπων από τον εμφύλιο, την πείνα, την κακουχία.! Σήμερα τους ζητείται να κατανοήσουν ότι ο εχθρός δεν είναι πίσω από τα δέντρα, δεν απειλεί να τους κλέψει το σιτάρι της χρονιάς αλλά είναι ένας εχθρός αόρατος, ύπουλος και πονηρός. Προφανώς είναι δίκη μας ευθύνη να τους πείσουμε να μείνουν σπίτι. Προφανώς μπορεί να χρειαστει να γίνουμε αυστηροί για να το κατανοήσουν.

Επιμένω όμως ότι μπορούμε να το κάνουμε με τρυφερότητα. Με κατανόηση. Με ευγνωμοσύνη για όσα έκαναν μέχρι σημερα για μας για να μπορούμε τώρα να γίνουμε εμείς οι «γονείς τους. Για να τους πείσουμε ομως, οφείλουμε ομως να κάνουμε και το επόμενο βήμα : Να είμαστε δίπλα στις αναγκες τους. Να πάμε εμεις για τα φάρμακα και τα είδη πρωτης αναγκης.!Με τις προφυλάξεις που εμείς με τα αντανακλαστικά που διαθέτουμε μπορούμε να πάρουμε.


Η συγκυρία που ζούμε είναι ένα μοναδικό στοίχημα για τον καθέναν από εμάς: Η θα βγάλουμε τα χειρότερα ένστικτα μας – που όλοι διαθέτουμε – η τα καλύτερα. Εκτός κι αν ο κορονοιος οδηγεί σε πλήρη απώλεια ανθρωπιάς και συνείδησης, που προσωπικά απεύχομαι και αντιμάχομαι

ανάρτηση της Ελλης Τριανταφύλλου στο facebook