Ναι, είναι άδικο.

Μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης που έπληξε ανελέητα όλη την χώρα και ενδεχόμενως ακόμη πιο άγρια τον κλάδο των μηχανικών, οι οποίοι στέγνωσαν τελείως οικονομικά, και μόλις είχε αρχίσει να φαίνεται πάλι φως στο τούνελ, κατέφθασε ο κορονοιός!

Και φυσικά σταμάτησαν τα πάντα. Δεν κουνιέται φύλλο. Αντί δε η κυβέρνηση να πει ότι αναστέλλονται όλες οι πληρωμές για 60 ημέρες – εφορία, τράπεζες, δόσεις, ΕΦΚΑ – και θα σκεφτούμε πως θα βοηθήσουμε τους μηχανικούς,  άρχισε ένα αλλαλούμ πληροφοριών και ειδήσεων.

Τη μια ημέρα, εμείς οι μηχανικοί, είμαστε στους ΚΑΔ, την άλλη όχι, την επομένη μαθαίνουμε ότι θα μας δοθούν 600 ευρώ απο το ΕΣΠΑ με 100 ώρες ….μάθημα!!!  Φυσικό ήταν λοιπόν, να υπάρξουν αντιδράσεις από μέλη του κλάδου και έντονες διαμαρτυρίες.

Δεν ζητάμε καμία ελεημοσύνη. Ιση μεταχείριση με τους άλλους εξίσου πληττόμενους κλάδους ζητάμε. Οπως επίσης απαιτούμε από τους κυβερνώντες να είναι περισσότερο σοβαροί και να σκέφτονται πριν ανακοινώσουν οτιδήποτε. Πληττόμεθα ξανά και αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Στιγμιότυπο 2020 03 30 4.31.53 μμΓεράσιμος Δριμαρόπουλος

αρχιτέκτων – μηχανικός