Πολέμιος του Brexit, ο 57χρονος δικηγόρος διαδέχεται τον Τζέρεμι Κόρμπιν και καλείται να ενώσει ένα κόμμα που μένει αποδυναμωμένο και διχασμένο

 

Ο κεντρώος και πολέμιος του Brexit σερ Κιρ Στάρμερ εξελέγη το Σάββατο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, διαδεχόμενος τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Ο 57χρονος Στάρμερ, δικηγόρος το επάγγελμα, ανέλαβε την πρόκληση να δώσει εκ νέου ώθηση στο αποδυναμωμένο και διχασμένο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία, μεσούσης της κρίσης του νέου κορονοϊού και ενώ υπάρχει και η «ουρά» του Brexit που θα απασχολεί τη χώρα για μήνες.

Βουλευτής του κόμματος από το 2015, ο Στάρμερ είχε διατελέσει σκιώδης υπουργός Brexit.

Εξαρχής εθεωρείτο το φαβορί για την ηγεσία των Εργατικών και επικράτησε της Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, συμμάχου του Κόρμπιν, και της Λίζα Νάντι, εξασφαλίζοντας το 56,2% των ψήφων των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος.

«Είναι τιμή και προνόμιο στη ζωή μου που εξελέγην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος. Αυτό συνέβη σε μια στιγμή, πρωτόγνωρη όσο καμία άλλη, της ζωής μας» επισήμανε σε μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού. «Υπό την ηγεσία μου θα εμπλακούμε εποικοδομητικά με την κυβέρνηση και δεν θα ασκήσουμε αντιπολίτευση απλά για να ασκήσουμε… Δεν υποβάλλουμε αδύνατα αιτήματα. Όμως, με τόλμη θα στηρίζουμε (τις θέσεις μας), όταν θα είναι το σωστό να το κάνουμε». Επισήμανε ακόμη ότι «όπου βλέπουμε λάθη ή κυβερνητικές αποτυχίες ή πράγματα που δεν συμβαίνουν τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε, θα τα αμφισβητούμε και θα παρεμβαίνουμε».

Πηγή: Protagon.gr