Μαγειρεύοντας (πεντανόστιμα) για Ήρωες:

Μια πρωτοβουλία των εστιατορίων Cookoovaya, Basegrill και Travolta

Από την Ίριδα Κρητικού

Στιγμιότυπο 2020 04 08 3.44.01 μμ

Οι καλές ειδήσεις συνεχίζονται, φέροντάς μας πιο κοντά με ανθρώπους, μέρη, συνήθειες που από ότι φαίνεται έχουμε κάθε καλό λόγο να εξακολουθήσουμε να αγαπάμε! Με το ωραίο και ουσιαστικό σύνθημα «Cook 4 Heroes», τα αγαπημένα εστιατόρια όλων των μελών της πολυπηθού ςοικογένειάς μου, καθώς και πολλών ακόμη καλών αθηναίων φίλων αλλά και φίλων και επαγγελματικών συνεργατών μας από το εξωτερικό, συμπορευόμενα με τον Δήμο Αθηναίων, προχωρούν σε μια θαυμάσια δράση:

Στιγμιότυπο 2020 04 08 3.54.06 μμΤα εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill και Travolta με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, λοιπόν, μαγειρεύουν για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid – 19.

«Σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα, που για πρώτη φορά η έννοια του «όλοι μαζί» έχει κυριολεκτικό αντίκρισμα και η αλληλεγγύη δεν είναι προνόμιο λίγων αλλά υποχρέωση όλων», αναφέρει το σημερινό δελτίο τύπου της ανήσυχης αγαπημένης ομάδας, «αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα.

Έτσι, με πρωτοβουλία των εστιατορίων Cookoovaya, Basegrill, Travolta, στο πλαίσιο των Wise Food Stories – θεσμό που πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με το φαγητό και υποστηρίζει την ελληνική παραγωγή και τη συνεισφορά της στην κοινωνία – και την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και πολύ στενών συνεργατών μας προχωρούμε σε μία ενέργεια αρωγής που αφορά στο φαγητό κάτω από τον τίτλο #cook4heroes.

Συγκεκριμένα τα εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill και Travolta τηρώντας αυστηρά όλες τις συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, θα μαγειρεύουν 3 φορές την εβδομάδα για να παρέχουν γεύματα σε προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές) των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid – 19. H ενέργεια θα διαρκέσει 4 εβδομάδες και θα λαμβάνει χώρα στο χώρο του εστιατορίου Cookoovaya 3 φορές την εβδομάδα.

Η διανομή των γευμάτων και η διαλογή στα νοσοκομεία θα γίνεται από τον Δήμο Αθηναίων.

Το #cook4heroes πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εταιρειών Super Market «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», «Φλωρίδης», «Νασόπουλος», «Κιβωτός του Δήμου», «Ευγενία Ιωάννα Κατσαρού» και «Bbpackaging». Τους ευχαριστούμε ειλικρινά διότι χωρίς την πολύτιμη συνδρομή τους θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί τούτη η ενέργεια. Όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων αυτής της πρωτοβουλίας θα αναβαθμίζονται και θα επικαιροποιούνται, όταν και όπως χρειάζεται και επιβάλλεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των φορέων της δημόσιας υγείας. Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε ενεργά και βοηθητικά σε εκείνους που πραγματικά, αυτή την περίοδο, δίνουν προσωπική μάχη για όλους τους συμπολίτες τους. Χωρίς εκείνους, η ζωή δεν θα ήταν δυνατή. Και το λιγότερο για να τους ευχαριστήσουμε, είναι σημαντικό»!

92570817 147567803355585 5813273243414429696 nΣτο εστιατόριο Cookoovagia όπου μαγειρεύουν οι αγαπημένοι μας φίλοι, (με τα δικά του αποθέματα σπίρτων ανάβω κάθε βράδυ το κερί που απαρεγκλίτως συνοδεύει την επιλεγμένη όπερα ή ταινία) έχουμε περάσει μικροί και μεγάλοι άπειρα κυριακάτικα οικογενειακά μεσημέρια, άπειρα Σαββατιάτικα και καθημερινά βράδια, τρώγοντας απολαυστικά χαρουπόψωμο, καρπάτσιο λαβράκι, μάγουλα με πουρέ, πειραγμένα γεμιστά, μπουγάτσα υπερπαραγωγή και την απόλυτη τάρτα αχλάδι, γιορτάζοντας πολλά και διάφορα: τον ερχομό του μεγάλου από το Εδιμβούργο, τον αποχαιρετισμό του μικρού για το Μάντσεστερ. Τη γιορτή του Αλέξη, τα γενέθλια της Μαίρης, ή την νιοστή έξοδο του μπαμπά μου από το νοσοκομείο. Το αθηναϊκό Σαββατοκύριακο του Γιώργου και της Mia, τον ερχομό του Josh από το Ορλάντο, το ρεσιτάλ της Έλενας και του Tobias στο Μέγαρο Μουσικής…

92419567 516740365670160 5667696185909968896 n 1Στο Basegrill, όπου προσωπικά πηγαίνω με απόλυτο όραμα τη φωλιά πατάτας με αυγά (Χριστέ μου τι κόλαση), έχω παρακολουθήσει υπομονετικά τα μικρά και τα μεγάλα αγόρια της οικογένειας να επιδίδονται σε ντελίριο κρεοφαγίας.

Στο πολυαγαπημένο Τραβόλτα πάλι, έχουμε εντυπωσιάσει πολλάκις με τους ευρηματικότατους θαλασσινούς θησαυρούς του τους Τούρκους και τους Κινέζους μας, αλλά και τους εξίσου πολυαγαπημένους μας βορειοιταλούς συνεργάτες που καθώς βρίσκονται τώρα σε αυστηρότατη καραντίνα τρόμου, αναπολούν στο τηλέφωνο τις πρόσφατες αθηναϊκές μας στιγμές… Ήταν αλήθεια 25 Φεβρουαρίου ή δεν θυμάμαι πια και τόσο καλά; Το σημερινό σας δελτίο, λοιπόν, αγόρια, γαργαλάει τη μέτρια μου διάθεση: τρυφερεύει το μέσα μου, πυροδοτεί μοσχοβολιές και εικόνες και, κυρίως, μου θυμίζει γιατί σας προτιμώ.

Σύντομα, πάλι, φανατικά μαζί. Πώς αλλιώς;

92439211 1131888453815042 6653616386952134656 n