Καλοκαίρι 2020: Τι προτείνουν οι ιδιοκτήτες των beach bar. Πόσο θα στοιχίζει η ξαπλώστρα

 

Συμβολικό τίμημα – ένα ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο – για την ανάπτυξη με πιο ασφαλή τρόπο των ξαπλωστρών στον αιγιαλό από τα beach bar πρότεινε ο Σύνδεσμος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων στην κυβέρνηση την Δευτέρα (4.5) προκειμένου να αντέξουν τους κραδασμούς της πανδημίας και να λειτουργήσουν και φέτος όσα περισσότερα γίνεται.

Το ζήτημα τέθηκε στον Υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη την Δευτέρα ο οποίος αντιμετωπίζει την πρόταση – καταρχήν – θετικά. Αρνητική, ωστόσο, εμφανίζεται μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών της εστίασης στην τοποθέτηση πλεξιγκλάς στις παραλίες για την προφύλαξη των λουόμενων.

«Όπως είναι η κατάσταση πολλά beach bar και εστιατόρια δεν θα ανοίξουν γιατί δεν θα είναι βιώσιμη η λειτουργία τους. Στο τραπέζι βάζουμε και την ασφάλεια των εργαζομένων των εποχιακών καταστημάτων η οποία θα πρέπει να διασφαλιστεί. Δεν νομίζω όμως ότι μπορούμε να βάλουμε πλεξιγκλάς στις παραλίες. Πού θα στηριχθούν αυτά; Με ένα μπουρίνι θα τα πάρει ο άνεμος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο χώρο στις παραλίες για να αποφύγουμε το συνωστισμό». είπε στο ethnos,gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς. Καλοκαίρι 2020: Τι προτείνουν οι ιδιοκτήτες των beach bar. Πόσο θα στοιχίζει η ξαπλώστρα

 

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε η Πανελλήνια Ομοσπονδία για τα καταστήματα είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, η κατάργηση 100% της προκαταβολής φόρου αλλά και η στήριξη των εποχιακών επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στα νησιά και σε άλλους παραθαλάσσιους προορισμούς της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο εστιατόρων Νάξου Γιώργο Παπαδόπουλο 2,5 στα 7 καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης δεν θα ανοίξουν φέτος μετά την 1η Ιουνίου. «Το βασικό κομμάτι που είναι η ψυχολογία λείπει αυτή την στιγμή. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά». Πιο λίγα θα είναι και τα beach bar τα οποία αναμένεται να ανοίξουν από τις 15 Ιουνίου.

Οι πρώτες ξαπλώστρες με προστατευτικό πλέξιγκλας στη Σαντορίνη