Ως μια «μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα» χαρακτήρισε το πακέτο της Κομισιόν, ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα «τεράστιο άλμα» και υπογράμμισε ότι «ο στόχος είναι τύποις το πρόγραμμα να ισχύσει το 2021, θα προσπαθήσουν να γίνουν προεκταμιεύσεις μέσα στο 2020».

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η πρόταση της Κομισιόν αποτελεί μια «μεγάλη ευκαιρία, ίσως και τελευταία, της Ελλάδας να φτιάξουμε τη χώρα όπως την ονειρευόμαστε» και πρόσθεσε ότι τα 32 δισ. θα γίνουν περισσότερα λεφτά «αν το μοχλεύσουμε».

Παράλληλα, ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της πρωτοβουλίας των 9 αρχηγών κρατών και υπογράμμισε ότι «με το όραμα και τη σοβαρότητα που τον διακρίνει θα κάνει αυτό που πρέπει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι το συγκεκριμένο πακέτο μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. «Να ρίξουμε βάρος στη μεταποίηση, τη βιομηχανία, τον πρωτογενή τομέα με σύγχρονες τεχνικές παραγωγές, η έρευνα και η τεχνολογία. Και τον τουρισμό τον θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στον τουρισμό», τόνισε.