Διαφήμιση

Η κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένη με τις τράπεζες – Αιχμές Σταϊκούρα γιατί αργούν να χρηματοδοτήσουν την αγορά

Για άλλη μια φορά αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας εκφράζει δημοσίως τη δυσφορία του γιατί οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την αγορά, στο βαθμό που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση

Μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στη  χρηματοδότηση της αγοράς μέσω τραπεζικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι “ο βηματισμός των τραπεζών δεν είναι ο αντίστοιχος της ελληνικής πολιτείας και αυτό που επιδιώκουν είναι να υπάρχει ο αντίστοιχος βηματισμός από το τραπεζικό σύστημα”. «Θεωρούμε ότι το τραπεζικό σύστημα μέχρι το τέλος του έτους θα προσθέσει 15 δισ. στην πραγματική οικονομία», δήλωσε.

Είναι η πολλοστή φορά που αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος εκφράζει δημόσια τη δυσφορία του για τον τρόπο που λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα.

Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ορθά – κοφτά ότι δεν ήταν ευχαριστημένος «από τον τρόπο που γίνεται η ροή χρημάτων από τις τράπεζες» (“Open”). «H διαπραγμάτευση μέσω της τηλεδιάσκεψης (με τον πρωθυπουργό τον Μάϊο) έγινε για να θέσουμε πολύ συγκεκριμένους όρους προς τις τράπεζες, την υλοποίηση των οποίων παρακολουθούμε καθημερινά έχοντας θέσει και χρονοδιάγραμμα» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

%CE%86%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%82 %CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82

Καλοί οι τραπεζικοί κανόνες και τα κριτήρια, αλλά στο τέλος η σωτηρία του λαού είναι υπέρτατος νόμος. Άρα, τα χρήματα θα εκταμιευθούν» είχε ξεκαθαρίσει  ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός είχε δηλώσει ότι έχει γίνει σαφές στις τράπεζες ο ρόλος που έχουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Όπως είπε, «είναι απολύτως ξεκάθαρο στις τράπεζες – και στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή του επόπτη του τραπεζικού συστήματος – ότι αυτή τη στιγμή έχουν αναλάβει την ευθύνη να παροχετεύσουν τις επόμενες εβδομάδες περί τα 15 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία. Εάν τα καταφέρουν, μπράβο τους.

Εάν δούμε ότι δεν τα καταφέρνουν, η κυβέρνηση σ’ ένα κράτος έχει το λεγόμενο imperium. Δεν μ’ αρέσει η κρατική παρέμβαση πέραν ενός ορίου, θέλω σταθερό τραπεζικό σύστημα, σέβομαι τα τραπεζικά κριτήρια. Αλλά εδώ ισχύει το salus populi suprema lex esto. Καλοί οι τραπεζικοί κανόνες και τα κριτήρια, αλλά στο τέλος η σωτηρία του λαού είναι υπέρτατος νόμος. Άρα, τα χρήματα θα εκταμιευθούν» είχε ξεκαθαρίσει  ο κ. Γεωργιάδης.

economico

 

Περισσότερες ειδήσεις 

Διαφήμιση