Θυμίζει σίγουρα τοπίο που θα έβλεπες σε ταινία και μάλιστα σε παιδική. Από τη μία οι νερόμυλοι και από την άλλη το μαγευτικό πλατανοδάσος και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού σε κάνουν να νιώθεις ότι ονειρεύεσαι.

planitero7 2

Το Πλανητέρο είναι ένα πανέμορφο χωριό, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Καλάβρυτα σε υψόμετρο 697 μέτρων! Είναι γνωστό για τους νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία ενώ η ιδανική εποχή για να το επισκεφθείς είναι εκτός από το καλοκαίρι, το φθινόπωρο.

planitero1 2

Στο οδοιπορικό σου στο χωριό, θα συναντήσεις υπεραινώβια πλατάνιανεροτριβές και τις πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια.

planitero2 2

Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός» ενώ μεγαλύτερο μέρος του πλατανόδασους ανήκει στο δασαρχείο Καλαβρύτων και στην ένωση Μύλων, Νεροτριβών και Ιχθυοτροφείων του Πλανητέρου.

planitero8 2

Για όσους αγαπούν την άθληση, στην περιοχή υπάρχουν ενδιαφέροντα ορειβατικά μονοπάτια προς Ελάφυτο, Μάζι, Ντουρντουβάνα και Καλάβρυτα που αξίζει τον κόπο να τα επισκεφθούν και να τα περπατήσουν.

Αροάνιος Ποταμός

planitero3 2

Ο Αροάνιος ποταμός σχηματίζεται στην περιοχή των χωριών Πλανητέρο και Άρμπουνα από νερά της λεκάνης του Φενεού που φθάνουν από καταβόθρες. Ρέει με νότια κατεύθυνση ώσπου να συναντηθεί με το Λάδωνα ποταμό. Το μήκος του είναι περίπου 10 χιλιόμετρα. Στις πηγές του ποταμού υπάρχουν εκτροφεία πέστροφας και πολλά εστιατόρια και μαγαζιά με τουριστικά είδη καθώς και παλιές νεροτριβές και νερόμυλοι.

Τι θα φας

20190728 1617240

Φυσικά υπάρχουν πολλές ταβέρνες γύρω από τις πηγές κι αυτό που πρέπει να φας οπωσδήποτε είναι πέστροφα η οποία μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους! Η σπεσιαλιτέ βέβαια είναι με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλα. Εμείς πήγαμε στις Πηγές και φάγαμε την ωραιότερη πέστροφα!

planitero4

Πώς θα πας

Το Πλανητέρο θα το βρεις στα 25 χλμ. από τα Kαλάβρυτα, στο δρόμο που οδηγεί προς την Kλειτορία.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσίγκας

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr