Δημοφιλής επιλογή καριέρας το Digital Marketing. Γιατί να το επιλέξεις

Από την Φιλίτσα Αρβανίτη, Επικοινωνιολόγο- Digital Marketer 

Ο τομέας του Digital Marketing έχει ραγδαία ανάπτυξη παγκόσμια. Με τις περισσότερες επιχειρήσεις, να θεωρούν το Digital Marketing ένα δυνατό συστατικό επιτυχίας, δημιουργείται η ανάγκη για επαγγελματίες του κλάδου με σχετικές δεξιότητες και εμπειρία προσφέροντας έδαφος για υψηλούς μισθούς, ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών, ευέλικτο ωράριο εργασίας και εργασία από το σπίτι.

Το digital marketing είναι ένας ευρύς όρος, ο οποίος ενσωματώνει διάφορα κανάλια και μεθόδους μάρκετινγκ, με σκοπό να προωθήσει προϊόντα ή υπηρεσίες στο Διαδίκτυο. Η βασική διαφορά ανάμεσα στο digital marketing και στο κλασσικό marketing βρίσκεται στο τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι καμπάνιες.

Στο digital marketing οι καμπάνιες εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο μέσα από ψηφιακά κανάλια. Αυτό δίνει στους digital marketers την δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο, περισσότερα εργαλεία και μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, ώστε να αναλύσουν την αποτελεσματικότητα μιας καμπάνιας συνολικά.

Πλέον το digital marketing είναι δημοφιλής επιλογή καριέρας και αρκετοί υποψήφιοι  επιλέγουν ταχύρυθμα προγράμματα ή πανεπιστημιακά πτυχία, έτσι ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα skills.

Στην πλέον ανταγωνιστική εποχή των brands, κάθε επιχείρηση προσπαθεί να έχει μια άρτια και πολλές φορές αφοπλιστική παρουσία στο online περιβάλλον. Οι Digital Marketers χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Email marketing, Mobile marketing, Content Marketing, Influencing Marketing, Social media marketing και Web Marketing προωθούν με ελκυστικό τρόπο υπηρεσίες και προϊόντα.

Σαφέστατα δημιουργείται η ανάγκη για επαγγλεματιες του χώρου καθώς οι γνώσεις για τον χειρισμό των παραπάνω μέσων δεν μπορεί να καλυφθεί από το παραδοσιακό μάρκετινγκ. Η ευελιξία που προσφέρει ο τομέας αυτός με το να εργαστείς ως freelancer σε χρόνο που επιλέγεις εσύ, full time ή part time σε μια εταιρεία είναι επίσης ένας πλεονέκτημα.

Με επιλογές καριέρας σύμφωνα με αυτό που μπορεί να προσελκύσει περισσότερο τον υποψήφιο να αναδείξει το ταλέντο του, μπορεί να επιλέξει σε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων όπως σε Performance Advertising, Content Marketing, Smedia Marketing, SEO specialist, Influence Marketing κλπ.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Digital Marketing μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ευέλικτο και γρήγορο πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στα social media trends από το New York College. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.nyc.gr/seminaria/digital-marketing-diploma