Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται στη σκιά σοβαρών αποκαλύψεων

Με τις βαριές σκιές του «παρακράτους» να σκεπάζουν την όποια πολιτική συζήτηση και τις εσωκομματικές διεργασίες ενόψει του 3ου συνεδρίου θα διεξαχθεί σήμερα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως η περίπτωση του ηχητικού Παππά-Μιωνή, αλλά και το άγχος της Κουμουνδούρου ότι επίκεινται και νέες αποκαλύψεις ουσιαστικά βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις όποιες αποφάσεις ληφθούν για τις συνεδριακές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό άλλες συνθήκες η συζήτηση στη συνεδρίαση της ΚΕΑ θα αφορούσε στο αν το εν λόγω όργανο θα υιοθετήσει την πρόταση Τσίπρα και απόφαση του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ για την μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», το αν θα οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου το φθινόπωρο και το αν η ΚΕΑ θα εξουσιοδοτήσει το ΠΣ να ορίσει τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Ωστόσο οι εσωκομματικές διαδικασίες συμπλέκονται με τις σοβαρές εσωκομματικές αναταράξεις που αυτή τη στιγμή προκαλεί η περίπτωση Παππά. Μια γεύση για το τι είδους συζήτηση μπορεί να γίνει στην συνεδρίαση της ΚΕΑ, δίνουν τα όσα συνέβησαν στη χτεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου.

Όπως φαίνεται το συμφωνημένο και μισό άδειασμα Τσίπρα σε Παππά και η προσχηματική αυτοκριτική του τελευταίου για τα όσα απίστευτα λέει με τον επιχειρηματία Μιωνή δεν φαίνεται να έχουν εκτονώσει το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για το πρώην alter ego του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αφήνουν αμφιβολία περί αυτού η αιχμηρή τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «με τέτοιες συνθήκες, εγώ σε δεύτερη κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν πρόκειται να μετάσχω» σημειώνοντας ότι ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν μπορεί να υπερασπιστεί δημοσίως τον Νίκο Παππά.

Οι αιχμές Φίλη πως υπάρχουν ακόμα ζητήματα ουσίας τα οποία απαιτούν απαντήσεις από το Νίκο Παππά δείχνουν πως η εσωκομματική αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα δεν θα αφήσει να περάσουν έτσι οι αποκαλύψεις και ούτε γάτα ούτε ζημιά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απέναντί του τις «παρακρατικές και μαφιόζικες μεθοδεύσεις» ενός «αδίστακτου συστήματος εξουσίας» όπως χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το μεγάλο άγχος πλέον του Αλέξη Τσίπρα είναι τι άλλο ακόμα θα μπορούσε να αποκαλυφθεί και να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα εσωστρέφειας για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απαξίωσης του κόμματος στην κοινωνία.

Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και το γεγονός ότι μετέβησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο Φώτης Κουβέλης.

Το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως νομικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό το ηχητικό Παππά-Μιωνή. Ο κ. Κουβέλης και η κα Γεροβασίλη ουσιαστικά θέλησαν με τις συγκεκριμένη κίνηση να δώσουν νομική υπόσταση στο πολιτικό αφήγημα περί αδίστακτου παρακράτους από το Μητσοτάκη, αλλά και να θωρακιστεί νομικά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα προκύπτουν από την καταγραφή τέτοιων συνομιλιών.

 πηγη 

 

περισσότερες ειδήσεις