Η τεχνολογία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη μετατόπιση πρός την αγορά ακινήτου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επενδυτές να ερευνήσουν τις επιλογές τους εξ αποστάσεως, να συγκρίνουν και να αντιπαραβάλλουν διαφορετικές επενδυτικές στρατηγικές μέσω διαδικτυακών εργαλείων και τελικά να κάνουν συναλλαγές με περιορισμένη επαγγελματική βοήθεια.

Ενώ τα δεδομένα υπήρξαν μια καυτή καταναλωτική τάση καταναλωτή άλλους κλάδους, τα ακίνητα έμεναν πίσω σε αυτό. Στις περισσότερες βιομηχανίες, τα μεγάλα δεδομένα προσθέτουν τεράστια αξία, αυξάνουν τα έσοδα και ωθούν τη βιομηχανία προς τα εμπρός. Στην περίπτωση της ακίνητης περιουσίας, ωστόσο, οι επαγγελματίες έχουν λιγότερα κίνητρα να διοχετεύσουν τα διαθέσιμα δεδομένα στο κοινό, επειδή παραβιάζει τις γνώσεις και την αξία των εμπειρογνωμόνων τους στον καταναλωτή.

Αλλά αυτό είναι πιθανώς μια ουτοπία. Οι επενδύσεις με βάση τα δεδομένα δεν πρέπει να αντικαθιστούν τους επαγγελματίες ακινήτων, θα πρέπει να τους βοηθήσουν να γίνουν πιο εξειδικευμένοι. Επιτρέπει στους επενδυτές να αναλύουν γρήγορα τις επενδύσεις από μια προοπτική αγοράς και κράτησης, χρησιμοποιώντας μια στρατηγική μακροπρόθεσμης ενοικίασης ή βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, ή από μια προοπτική διόρθωσης και αναστροφής.

Μια μελέτη σχετικά με το θέμα αποκάλυψε ότι το 48 τοις εκατό των millennials θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι στο εγγύς μέλλον, αλλά το 53 τοις εκατό από αυτούς θα αγωνίζοταν για χρηματοδότηση λόγω φοιτητικού χρέους. Εάν παρέχονται τα δεδομένα σχετικά με τις πιθανές αποδόσεις, οι millennials μπορεί να είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε ένα ακίνητο βραχυπρόθεσμης ενοικίασης περισσότερο από ένα παραδοσιακό σπίτι.

Το κλειδί είναι η μόχλευση της τεχνολογίας με τέτοιο τρόπο που να βοηθά να εξεταστούν όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται ώστε να αποφευχθεί η αγορά ακινήτου που δεν αποφέρει κέρδος. Επιπλέον, η βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει να οδηγεί την τεχνολογική καινοτομία ανοίγοντας το ίδιο είδος πληροφοριών και πρόσβασης για εμπορικές επενδύσεις σε ακίνητα.

Τα ακίνητα έχουν υποστεί πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, επομένως είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε νέα εργαλεία για να βρείτε την επένδυση που ταιριάζει καλύτερα στη μακροπρόθεσμη οικονομική σας στρατηγική. Κάντε την έρευνά σας και χρησιμοποιήστε όλα τα δεδομένα που μπορείτε, είτε πρόκειται για τοπικό ενοίκιο, ποσοστά πληρότητας, εποχικότητα κ.λπ.